Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επανέλαβε στο SDNA ότι είναι δύσκολο να παίξει μεικτό διπλό με τη Μαρία Σάκκαρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς λογικά θα μπει σε προτεραιότητα το διπλό με τον Πέτρο.
«Είναι μια δύσκολη απόφαση (για το μεικτό) και πρέπει να δω πώς πηγαίνει και η χρονιά»,ανέφερε ο 25χρονος τενίστας. «Υπάρχουν πολλά δεδομένα που θα λάβω υπ’ όψιν πριν πάρω την απόφαση. Είναι μια μεγάλη απόφαση, διότι για εμένα τρία events είναι πάρα πολλά. Έχει να κάνει και με το πώς θα παίξουμε με τον Πέτρο φέτος. Τρία events σε ένα τουρνουά είναι πολλά και δε νομίζω ότι το έχουν κάνει πολλοί παίκτες. Για μένα η προτεραιότητα είναι τα μονά, οπότε αν μπορέσω θα στριμώξω άλλο ένα event. Ένα διπλό θα είναι αρκετό και, φυσικά, δεν θέλω να βγάλω τον Πέτρο εκτός διπλού, διότι για εμάς είναι όνειρο ζωής να παίξουμε μαζί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Άρα μπορεί να μπει σε προτεραιότητα το διπλό με τον Πέτρο και όχι το μεικτό διπλό. Θα δούμε, όμως».

Όσο για την ήττα από τους Αλτμάιερ/Ρέγες στον πρώτο γύρο του Australian Open; «Υπήρξαν πολλά πράγματα που μπήκαν στο παιχνίδι, όπως για παράδειγμα ο αέρας. Έχω την αίσθηση ότι μας έβγαλε και τους δύο από τη ροή του παιχνιδιού. Το γήπεδο ήταν γρήγορο, υπήρξαν πολλές αλλαγές τις οποίες δεν έχουμε συνηθίσει, κάνοντας σε καθημερινή βάση προπόνηση στο NTC (National Tennis Centre), όπου οι συνθήκες είναι πολύ διαφορετικές. Δεν ήταν καθόλου καλής ποιότητας παιχνίδι από εμάς, δεν παίξαμε καλό τένις. Εγώ πιστεύω έφτασα στο 65-70% από αυτό που μπορώ να φτάσω και τελικά δεν ήταν αρκετό. Είχα μια ευκαιρία στις αρχές του παιχνιδιού εκεί που σέρβιρε ο Μεξικανός, έβγαλα μια πολύ ωραία επιστροφή, την οποία ένιωσα γεμάτη πάνω στις χορδές της ρακέτας μου, αλλά κατέληξε μερικά εκατοστά έξω από την πλάγια γραμμή».
Το βέβαιο είναι ότι θα τους βλέπουμε πιο συχνά φέτος να ενώνουν τις δυνάμεις τους: «Σκοπεύουμε να παίξουμε περισσότερο φέτος. Θέλουμε να είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τα μεγάλα events και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Μίλησε, τέλος, και για τον αυριανό του αντίπαλο, τον Τζόρνταν Τόμπσον. «Είναι ένας καλός παίκτης στις σκληρές επιφάνειες, έχουμε βρεθεί αντιμέτωποι στο παρελθόν. Θέλω να μπω στο γήπεδο και να δείξω αυτή τη φορά το πόσο καλύτερος είμαι ως παίκτης και τι μπορώ να καταφέρω, μπροστά σε αυτό το υπέροχο κοινό και σε αυτά τα γήπεδα, όπου έχω παίξει πολύ καλούς αγώνες».

Πέτρος: «Μου δίνουν έξτρα πίεση οι Ολυμπιακοί Αγώνες»
Μιλώντας στο SDNA, ο Πέτρος Τσιτσιπάς πήρε πάνω του την ευθύνη για την ήττα. «Ήταν δύσκολο να κοντρολάρω τα συναισθήματά μου σήμερα. Στο φετινό καλεντάρι έχει μπει και η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες, οπότε αυτό σίγουρο είναι στο βάθος του μυαλού μου και δίνει μια έξτρα πίεση. Κάθε αποτέλεσμα μετράει. Είναι κρίμα γιατί στα χαρτιά αυτή η κλήρωση ήταν καλή για πρώτο γύρο. Τον Ρέγες τον κερδίσαμε τρεις φορές πέρυσι, άρα ξέραμε τι να κάνουμε, απλά εγώ κυρίως από τη δική μου πλευρά δεν μπορούσα να εκτελέσω σωστά. Και είναι και οι δύο παίκτες υψηλού επιπέδου, οπότε αν δουν ότι δεν είσαι σε καλή μέρα θα πάρουν αυτοπεποίθηση και θα παίξουν καλύτερα οι ίδιοι. Δεν ξέρω τι άλλο να προσθέσω, γιατί προσωπικά πιστεύω ότι έχω κάνει πολύ καλή δουλειά φέτος στην pre-season και την προηγούμενη εβδομάδα στην προετοιμασία για το τουρνουά. Πρέπει να το αποδεχτώ και να προχωρήσω».