Όπως εισέπραξε μόνο θετική κριτική στην ξέφρενη πορεία της ομάδας του με τις πολλές καλές εμφανίσεις, είναι αναμενόμενο να δεχτεί μερική έστω κριτική για την κακή ομάδα που παρουσίασε με τον Εθνικό Άχνας στο Δασάκι.

Εκεί όπου το ΑΠΟΕΛ, έχασε το βαθμολογικό προβάδισμα που είχε και πλέον καλείται ο προπονητής να βρει ξανά τον τρόπο για να επιστρέψει η ομάδα του βελτιωμένη αγωνιστικά και με το γνωστό πνεύμα της νικήτριας. Ο Σα Πίντο, καλείται επίσης να προβεί σε αλλαγές τέτοιες ώστε να στηριχθεί σε εκείνους τους ποδοσφαιριστές που έχουν αντοχή και ποιότητα για να κρατήσουν το ΑΠΟΕΛ στην 1η θέση.

Την Τρίτη το βράδυ είναι η εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Νέα Σαλαμίνα στο κύπελλο και την Κυριακή το απόγευμα ο αγώνας με τον Οθέλλο στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Πρόκριση και διατήρηση στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο Πορτογάλος προπονητής καλείται να επαναφέρει την ομάδα του στις επιτυχίες και αυτό είναι που θέλει ο κόσμος μετά τη μερική απογοήτευση από την ήττα στο Δασάκι Άχνας.

Αγωνιστικά, ο Μαρκίνιος επιστρέφει και εκτός απροόπτου επιστρέφει ο Κβιλιτάια. Εκτός θα μένει και πάλι ο Κρέσπο που χρειάζεται χρόνο να ξεπεράσει τη σοβαρή του θλάση. Ίσως ο Ισπανός να επιστρέψει προς το τέλος Ιανουαρίου. Ο Ντάλσιο αν αποκλειστεί η Εθνική του ομάδα θα επιστρέψει γύρω στις στις 25 Ιανουαρίου. Ο Γαβριήλ παραμένει ξένο σώμα και θα ξεκαθαρίσει λίαν συντόμως το ποδοσφαιρικό του μέλλον.

Μιχάλης Παπαγεωργίου