Τα κενά και τις ελλείψεις στη νομοθεσία για τον έλεγχο αλκοόλης ανέδειξε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Πρόεδρος του Αστυνομικού κλάδου της συντεχνίας «Ισότητα» Νίκος Λοϊζίδης. Με αφορμή την υπόθεση της Επιτρόπου Νομοθεσίας Λουϊζας Χριστοδουλίδου-Ζαννέττου η οποία εντοπίστηκε να οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλης και φέρεται να έδωσε ανεπαρκές δείγμα κατά τον τελικό έλεγχο, ο κύριος Λοϊζίδης είπε ότι παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε και στο παρελθόν.
«Γιος αξιωματούχου τότε, ο οποίος είχε φέρει χαρτί από γιατρό ότι είχε πρόβλημα στους πνεύμονες του και δεν μπορούσε να φυσήξει στην τελική. Δεν μπορούσε να φυσήξει στην τελική. Από τη στιγμή που φύσηξε στην πρώτη, μετά από δέκα λεπτά, δεν μπορούσε να φυσήξει ικανοποιητικό δείγμα για να βγει ένδειξη;»
Ο Πρόεδρος του Αστυνομικού κλάδου της συντεχνίας «Ισότητα» εξήγησε ότι η υπόθεση οδηγήθηκε στο Δικαστήριο και ο γιος του κρατικού αξιωματούχου αθωώθηκε. Ερωτηθείς εάν έχει δεχτεί πρόσφατα παράπονο, καταγγελία ή ενημέρωση από συνάδελφο του για παρέμβαση αστυνομικού ή κρατικού αξιωματούχου σε υπόθεση αλκοτεστ, ο κύριος Λοϊζίδης απάντησε αρνητικά και πως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε «προσβολή» του ίδιου του προσώπου που θα παρενέβαινε.
Ο Εκπρόσωπος της συντεχνίας ΚΑΣ-ΑΣΔΥΚ Χρίστος Χρίστου απάντησε «κατηγορηματικά όχι» στην ίδια ερώτηση.

Πηγή: Alphanews.live