Ο Σίμος Γαλαταριώτης και ο συνοδηγός του Αντώνης Ιωάννου αναδείχθηκαν Πρωταθλητές στις Κατηγορίες Οδηγών & Συνοδηγών, αντίστοιχα, Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ράλλυ του 2023, οι απονομές του οποίου θα γίνουν την Τετάρτη, 7 Φεβρουαρίου και ώρα 19:00 στο Ολυμπιακό Μέγαρο, από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Αυτοκινήτου.

Οδηγώντας αυτοκίνητο Volkswagen Polo GTi R5 μάζεψαν 117.5 βαθμούς. Είχαν αναδειχθεί νικητές στο Ράλλυ Φοινικούδων και στο Ράλλυ Γύρος της Κύπρου, ενώ κέρδισαν την πρώτη ημέρα του 50ου Ράλλυ Κύπρος. Είναι ο τέταρτος διαδοχικός τίτλος πρωταθλητή για το πλήρωμα και έκτος τα τελευταία επτά χρόνια.

Τη δεύτερη θέση στη βαθμολογία πήραν ο Παναγιώτης Γιάγκου με συνοδηγό τον Άριστο Νικολάου, που αναδείχθηκαν πρωταθλητές στην κατηγορία R5. Τριταθλητές αναδείχθηκαν οι Κώστας Ζήνωνος με τον συνοδηγό του Φάνο Χριστοφή.

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, στην κλάση RC2 την πρωτιά στους οδηγούς κέρδισε ο Γιάγκος Γιάγκου και στους συνοδηγούς ο Αντρέας Νέστωρος.

Στην κλάση RC3, οι Πέτρος Παντελή και Πάμπος Λάος ήταν οι νικητές στη βαθμολογία των οδηγών και συνοδηγών αντίστοιχα. Επίσης, αναδείχθηκαν Πρωταθλητές Μέσης Ανατολής MERC3 και η απονομή θα γίνει επίσης στις 7 Φεβρουαρίου. Ο Παντελή ήταν πρωταθλητής Κύπρου το 2019, τη μοναδική φορά τη τελευταία 7ετία που έχασε το πρωτάθλημα ο Γαλαταριώτης.

Την κατηγορία RC4 κέρδισε ο Χρυσόστομος Παντελή που μάζεψε τους περισσότερους βαθμούς και δικίνητη κατηγορία (2WD). Στους συνοδηγούς και για τις δυο εν λόγω κατηγορίες την πρωτιά εξασφάλισε ο Τούλλης Αριστοδήμου.

Στην RC5 στην κορυφή της γενικής κατάταξης πήρε ο οδηγός Δημήτρης Παρέλλης και ο συνοδηγός Ανδρέας Παπανδρέου. Το πλήρωμα κέρδισε την RC5 και στο Ράλλυ Ακρόπολις όπου είχε το ψηλότερο πλασάρισμα από όλα τα κυπριακά πληρώματα που μετείχαν.

Πιο κάτω όλες οι τελικές βαθμολογίες (εναλλακτικά μπορείτε να πατήσετε ΕΔΩ):