Με ποσοστό 70% υπέρ και 30% κατά το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ αποφάσισε ότι ο υποψήφιος του για την Προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου θα είναι ο πρώην βουλευτής του κόμματος, Κωστάκης Κωνσταντίνου, όπως πληροφορείται ο REPORTER.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος, με μυστική ψηφοφορία το Πολιτικό Γραφείο επικύρωσε την υποψηφιότητα του κ. Κώστα Κωνσταντίνου για τη θέση του Προέδρου του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης Πάφου. Απαντώντας, προφανώς, στις ανησυχίες που προκάλεσε η αναζωπύρωση της συζήτησης των Προεδρικών Εκλογών, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «το Πολιτικό Γραφείο επισήμανε την καταστατική υποχρέωση όπως όλοι οι υποψήφιοι που στηρίζονται από την Παράταξη να στηρίζουν και όλες τις επιλογές του Δημοκρατικού Συναγερμού. Σε διαφορετική περίπτωση, με βάση τις σχετικές πρόνοιες του Καταστατικού, αποφασίστηκε όπως το Πολιτικό Γραφείο θα συνέλθει για να άρει τη στήριξή του προς οποιοδήποτε υποψήφιο, και θα ενεργοποιηθεί η απόφαση του πειθαρχικού για να αναστολή εκλογικών δικαιωμάτων για τουλάχιστον 6 χρόνια», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Αναφέρεται, επίσης, ότι όλα τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου, με το πέρας της συνεδρίας, έστειλαν το μήνυμα του σεβασμού των συλλογικών αποφάσεων αλλά και της ομόθυμης συμβολής στην καλλιέργεια κλίματος σύμπνοιας και ενότητας για να κρατήσουμε την Παράταξή μας την πρωταγωνιστική πολιτική δύναμη του τόπου.

Στο πλαίσιο της συνεδρίας, αποφασίστηκε επίσης η στήριξη των πιο κάτω ανεξάρτητων υποψηφίων:

  • Νίκος Σπύρου, υποψήφιος Δήμαρχος Δυτικής Λεμεσού
  • Κυπριανός Φιλίππου, υποψήφιος Αντιδήμαρχος Λατσιών
  • Σάββας Στούππας, υποψήφιος Αντιδήμαρχος Λεμεσού
  • Αλέκα Στυλιανού, υποψήφια Αντιδήμαρχος Ύψωνα
  • Άκης Ζαννέτου, υποψήφιος Αντιδήμαρχος Λάρνακας
  • Άννα Κοσμά, υποψήφια Αντιδήμαρχος Σκαρίνου,
  • Ανδρέας Τούττουλος, υποψήφιος Αντιδήμαρχος Πόλις Χρυσοχούς

Επιπρόσθετα αποφασίστηκε όπως οι υποψηφιότητες για τις επερχόμενες ευρωεκλογές κατατεθούν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024.

Ενημέρωση έγινε και για την επιστολή που η πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αννίτα Δημητρίου, απέστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφορικά με το Κυπριακό. «Η κ. Δημητρίου ανέλυσε στο Πολιτικό Γραφείο το περιεχόμενο της επιστολής μέσω της οποίας τονίζεται ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα στηρίξει κάθε προσπάθεια που θα οδηγήσει σε άρση του αδιεξόδου, επαναδιατυπώνεται η θέση για επανέναρξη των συνομιλιών πάνω στο συμφωνημένο πλαίσιο, ζητείται η σαφής θέση για επανέναρξη από εκεί που μείναμε στο Κρανς Μοντανά και υποβάλλονται εισηγήσεις για ορθότερη προετοιμασία, αξιοποιώντας την παρουσία της απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα», αναφέρεται.

ΠΗΓΗ: Reporter