Ο Παναθηναϊκός AKTOR αναχώρησε για την Ισπανία ενόψει των παιχνιδιών με Μπασκόνια (3/1, 21:30) και Βαλένθια (5/1, 21:30) για την διαβολοβδομάδα της EuroLeague, με τον Εργκίν Αταμάν να σπεύδει να βάλει άμεσα τέλος στην όποια μεταγραφολογία λόγω της αποχώρησης του Κάιλ Γκάι.
Ο Τούρκος τεχνικός ξεκαθάρισε ότι η μοναδική προσθήκη θα είναι ο… Ιωάννης Παπαπέτρου, ο οποίος αναμένεται σύντομα να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να ενταχθεί στην ομάδα.

Αναλυτικά, ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε:

Για το ενδεχόμενο προσθήκης: «Δεν θα κάνουμε άλλη μεταγραφή. Έχουμε καλή χημεία αυτή τη στιγμή και δε θέλουμε να την χαλάσουμε. Ελπίζω να μην έχουμε άλλους τραυματισμούς. Περιμένουμε τον Παπαπέτρου να επιστρέψει και αυτή θα είναι η μόνη προσθήκη μας».

Για τον αγώνα με την Μπασκόνια: «Ξεκινάμε τον δεύτερο γύρο της EuroLeague στην Ισπανία, με δύο δύσκολα παιχνίδια. Τόσο η Μπασκόνια όσο και η Βαλένθια είναι μόλις μία νίκη πίσω μας έχοντας κάνει πολύ καλή πορεία. Ειδικά η Μπασκόνια μετά την πρόσληψη του Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει αλλάξει πολύ και έχει κερδίσει πολλά σημαντικά παιχνίδια. Κερδίσαμε και τις δύο αυτές ομάδες στην έδρα μας, αλλά εκτός έδρας θα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί. Είμαστε σε καλή κατάσταση, παίζουμε καλό μπάσκετ, αλλά πέρα από αυτό θα πρέπει να είμαστε επιθετικοί, να παίξουμε δυναμικά και να έχουμε καλή ομαδική άμυνα. Η Μπασκόνια παίζει πολύ γρήγορα, για αυτό θα πρέπει η άμυνά μας στο τρανζίσιον να είναι καλή».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει να κερδίσει αρκετά χρόνια στην Ισπανία: «Εγώ έχω κερδίσει πολλές φορές στην Ισπανία. Η ομάδα φέτος είναι διαφορετική, οι παίκτες είναι διαφορετικοί, οι προπονητές είναι διαφορετικοί. Μόνο το όνομα της ομάδας είναι το ίδιο. Δεν με νοιάζουν αυτά, παρά μόνο το μπάσκετ που θα παίξουμε».

Για την κατάσταση του Κώστα Σλούκα, που ήταν ασθενής τις προηγούμενες μέρες και δεν αγωνίστηκε κόντρα στο Μαρούσι: «Ήταν άρρωστος και τον προφυλάξαμε στο πρωτάθλημα. Χθες προπονήθηκε κανονικά και ελπίζω πως θα είναι εντάξει για αυτά τα ματς».