Η υπερβολική εξάρτηση από την τεχνολογία μπορεί να μειώσει την ικανότητα κριτικής σκέψης μαθητών και διδασκόντων, ανέφερε ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, βουλευτής του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, κατά τη συμμετοχή του σε Διακοινοβουλευτική Συνάντηση στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της βελγικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα: «Η Τεχνητή Νοημοσύνη και οι μελλοντικές επιπτώσεις της», η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε ο μελλοντικός αντίκτυπος της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της υγείας και της δημόσιας διοίκησης.

Όπως αναφέρεται, στο πλαίσιο συζήτησης για το θέμα της διδασκαλίας στην εποχή της ΤΝ, ο κ. Νεοφύτου επεσήμανε ότι η υπερβολική εξάρτηση από την τεχνολογία μπορεί να μειώσει την ικανότητα κριτικής σκέψης, τόσο των μαθητών όσο  και των διδασκόντων, ενώ υπογραμμίζοντας τη βαρύνουσα σημασία της κριτικής σκέψης στον τρόπο εξέλιξης διαφόρων σημαντικών ζητημάτων, τόνισε ότι το θέμα αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα και προσοχή.

Πηγή: ΚΥΠΕ