Την απόφασή τους να αποσύρουν το «32» του Σακίλ Ο’Νιλ γνωστοποίησαν οι Ορλάντο Μάτζικ. Η τελετή θα λάβει μέρος στις 13 Φεβρουαρίου μετά το εντός έδρας παιχνίδι με τους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ.

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία τους που αποφασίζουν να κρεμάσουν φανέλα παίκτη τους, ενώ αντίστοιχα πρόκειται για την τρίτη φορά για τον παλαίμαχο σέντερ, μετά το «32» στους Μαϊάμι Χιτ και το «34» στους Λος Άντζελες Λέικερς, ενώ έγινε μόλις ο δεύτερος με ανάλογο επίτευγμα στην ιστορία του ΝΒΑ μετά τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν.

«Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια ΝτεΒος, τη πόλη του Ορλάντο και τον οργανισμό. Εύχομαι να ήταν μαζί μας ακόμα o Ρίτσαρντ και ο πατέρας μου που θα ήταν πολύ περήφανοι. Περάσαμε τέσσερα πολύ ωραία χρόνια εκεί», ήταν τα λόγια του «Shaq» στην εκπομπή ΝΒΑ οn TNT στην οποία είναι συμπαρουσιαστής. Ο Αμερικανός σέντερ επιλέχθηκε στο πρώτο pick από το Ορλάντο στο Draft του 1992 και έμεινε μέχρι το 1996 πριν μετακινηθεί στους Λέικερς. Σε 295 παιχνίδια της κανονικής περιόδου είχε μέσο όρο 27,2 πόντους, 12,5 ριμπάουντ, 2,4 ασίστ και 2,8 τάπες. Βγήκε καλύτερος ρούκι, ψηφίστηκε τέσσερις φορές All-Star και ήταν μέρος της δεύτερης ομάδας All-NBA (1994-95) και της τρίτης ομάδας All-NBA (1993-94, 1995-96).

«Μέσα από το κυρίαρχο παιχνίδι του, την προσωπικότητά του που δεν έχει καμία σχέση με τη ζωή και τη γενναιόδωρη συνεισφορά του στην πόλη, ο Σακίλ Ο’Νιλ είχε μεταμορφωτικό αντίκτυπο σε αυτήν την ομάδα και αυτήν την πόλη. Η οικογένειά μας και ολόκληρος ο οργανισμός δεν θα μπορούσαν να είναι περισσότερο ευχαριστημένοι που έλαβε αυτή την άξια τιμή, ενισχύοντας περαιτέρω τη διαρκή κληρονομιά του εδώ στο Ορλάντο, καθώς αναπολούμε συλλογικά τα τεράστια επιτεύγματά του», δήλωσε ο πρόεδρος των Μάτζικ Νταν ΝτεΒος.

Ο Ο’ Νιλ εισήχθη στο «Naismith Memorial Hall of Fame» το 2016 και ήταν μέρος της επετειακής ομάδας των 75 χρόνων του ΝΒΑ.