Ο Αϊζέια Κάναν είχε μία μαγική βραδιά στην νίκη του Ολυμπιακού επί της Άλμπα Βερολίνου (101-87) για την 24η αγωνιστική της EuroLeague, δείχνοντας ξανά ότι είναι το βαρόμετρο των “ερυθρολεύκων”.

Ο Αμερικανός γκαρντ τελείωσε τον αγώνα με 31 πόντους με 9/14 τρίποντα και 30 μονάδες στο PIR, κάνοντας τρία ρεκόρ καριέρας στο ίδιο ματς, ξύπνησε τον Ολυμπιακό και σήκωσε στο πόδι το ΣΕΦ, με τους φίλους της ομάδας να τον αποθεώνουν για ακόμα μία φορά.

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι ο Κάναν είναι ο αγαπημένος της “ερυθρόλευκης” εξέδρας. Οι φίλοι της ομάδας από πέρυσι είχαν δείξει ότι τον έχουν μέσα στην καρδιά τους λόγω του στυλ παιχνιδιού του. Το ματς με την Άλμπα και η τρομερή εμφάνισή του ήταν απλώς η τελευταία αφορμή που έψαχναν για να του δείξουν την αγάπη τους, κάτι που εκτίμησε ο άλλοτε NBAερ

Ο Κάναν μίλησε στο SPORT24 για την ιστορική βραδιά του, τόνισε ότι όλος ο Ολυμπιακός είναι η ασίστ με πάσα βόλεϊ που του έβγαλε ο Παπανικολάου στον αιφνιδιασμό στο φινάλε της τρίτης περιόδου, αποθέωσε τον Μόουζες Ράιτ για το εντυπωσιακό του ντεμπούτο και πρόσθεσε ότι σκοπεύει να μάθει ελληνικά για να ξέρει πλέον καλύτερα τα συνθήματα που τραγουδούν για χάρη του οι φίλοι της ομάδας του Πειραιά.

Συνέντευξη στον Θάνο Φερώνα

-Κατάλαβες στη διάρκεια του ματς ότι θα σπάσεις τα ρεκόρ σου;

“Δεν είχα ιδέα κατά τη διάρκεια του αγώνα ότι ήμουν κοντά σε ρεκόρ ή ότι κάποια στιγμή έκανα κάποια ρεκόρ καριέρας. Την ώρα που ήμουν στο παρκέ με ένοιαζε να κάνω τη δουλειά μου για να νικήσουμε. Μετά το ματς μου είπαν είναι η αλήθεια για τις επιδόσεις μου. Δεν μπήκα στο γήπεδο για να κάνω ρεκόρ, πήρα ό,τι μου έδωσε το παιχνίδι”.

– Οι συμπαίκτες σου έμοιαζαν σαν να σε αναζητούν μέσα στο γήπεδο. Ειδικά η πάσα του Παπανικολάου στον αιφνιδιασμό ήταν ίσως η φάση του αγώνα.

“Πάντα με ψάχνει ο αρχηγός στον αιφνιδιασμό. Δεν ήταν η πρώτη φορά, ούτε το πρώτο ματς. Έσπασα τρία ρεκόρ, αλλα ο Ολυμπιακος είναι η ασίστ του Παπανικολάου. Αυτή είναι η ομάδα μας”.

– Το παιχνίδι ήταν δύσκολο ως το 25′. Τι άλλαξε το δεύτερο ημίχρονο;

“Η τελική διαφορά δείχνει ότι νικήσαμε άνετα, αλλά όποιος είδε το ματς ξέρει πως δεν ήταν εύκολο. Η Άλμπα δεν παραδόθηκε, οι παίκτες της έκαναν την προσπάθειά τους, ήταν σκληροί. Στο ημίχρονο είπαμε πως πρέπει να βελτιώσουμε την άμυνά μας, στην τρίτη περίοδο, μπήκαμε πιο δυνατά κι εκεί αλλάξαμε τα πάντα. Το παιχνίδι ήρθε στα χέρια μας, κατά συνέπεια πετύχαμε αυτά που θέλαμε”.

EUROLEAGUE 2023-2024 /  -    (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2023-2024 / – (KLODIAN LATO / EUROKINISSI) KLODIAN LATO / EUROKINISSI

-Τα άλλα αποτελέσματα ήταν καλά για τον Ολυμπιακό. Είναι εφικτός ο στόχος των play offs;

“Ο στόχος μας παραμένει ίδιος από την αρχή. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Δεν κοιτάμε κάτι αλλό όμως τώρα εκτός από τον επόμενο αγώνα. Παίζουμε την Πέμπτη με την Μπάγερν, φεύγουμε για το Μόναχο.

Έχουμε κάποια παιδιά εκτός λόγω τραυματισμών, οι υπόλοιποι πρέπει να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω για να καλύψουμε τα κενά. Δεν κοιτάμε τις άλλες ομάδες και τα άλλα αποτελέσματα, μόνο να νικήσουμε την Μπάγερν”.

– Ο κόσμος σε αγαπά και το δείχνει σε κάθε ευκαιρία. Σήμερα αποθεώθηκες.

“Μακάρι να γνώριζα καλύτερα την ελληνική γλώσσα και να καταλάβαινα τι λέει ο κόσμος, όμως αναγνώρισα το τραγούδι που έλεγαν για μένα. Το έχουν ξαναπεί. Τους ευχαριστώ πολύ γι’ αυτό και θα προσπαθήσω να μάθω κι άλλες ελληνικές λέξεις για να μπορώ να επικοινωνώ ακόμα καλύτερα με τους οπαδούς μας”.

Μας βοήθησε πραγματικά ο Ράιτ

– Πώς είδες το πρώτο ματς του Μόουζες Ράιτ;

“Ο Ράιτ μας έδωσε ενέργεια. Μας προσέφερε ενέργεια απόψε και το χρειαζόμασταν. Είναι νέος, χάσαμε τους ψηλούς μας, αλλά μπήκε αμέσως στην ομάδα και μας βοήθησε πραγματικά. Αν συνεχίσει έτσι, θα μας βοηθήσει πολύ”.