Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 95.0 για τα πορίσματα τα οποία πήγαν στον Γενικό Εισαγγελέα, ενώ αναδίπλωσε και το θέμα των κόκκινων φακέλων ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα, ότι δεν υπήρξε εσκεμμένη απόκρυψη ή δόλος από την ΚΟΠ.

Παραδόθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα τα πορίσματα σας; «Ναι παραδόθηκαν χθες το πρωί, εξηγήσαμε τα πορίσματα, τα παραδώσαμε στον Γενικό Εισαγγελέα και θα κάνει αυτός την δική του δουλειά»

Προκύπτουν σοβαρά θέματα; «Προκύπτουν πολύ σοβαρά θέματα για τα οποία ενημερώσαμε τον Εισαγγελέα αναλυτικά. Αν κριθεί πρέπον και σκόπιμο θα διοριστούν ποινικοί ανακριτές για να γίνει έρευνα. Ο Εισαγγελέας έστειλε στην αστυνομία το πόρισμα για την ΚΟΕ. Αναμένουμε να γίνει το ίδιο και για το τζούντο και για την σκοποβολή και για άλλα πορίσματα τα οποία έχουμε παραδώσει».

Τι γίνεται με αυτά τα πορίσματα, είστε ενημερωμένοι; «Για αρκετά είμαστε ενημερωμένοι, χρειάζεται τον χρόνο της η ποινική έρευνα. Παραδίδουμε πορίσματα πολλών χιλιάδων σελίδων και θέλει χρόνο. Για παράδειγμα το θέμα του κ. Κούμα πήγε για ποινική έρευνα όπως και άλλα πορίσματα».

Για το θέμα της ΚΟΕ: «Για την ΚΟΕ είχαμε καταγγελία για συγκεκριμένο μέλος και δώσαμε πόρισμα. Τώρα αρχίζουμε την διερεύνηση τώρα για τα όσα λέχθηκαν στην συνεδρία της Βουλής και δεν τιμούν κανέναν».

Για τους κόκκινους φακέλους, τι να περιμένουμε; «Οι κόκκινοι φάκελοι για τους οποίους έγινε μεγάλη συζήτηση, η προσοχή όλων πήγε προς μιας συγκεκριμένη κατεύθυνση. Εμείς στην έρευνα είδαμε την υπόθεση σφαιρικά. Δεν είχε ευθύνη η ΚΟΠ γι’ αυτό το πράγμα. Βλέπουν αρκετοί με καχυποψία την ΚΟΠ αλλά εδώ δεν φέρει ευθύνη . Βρήκαμε ότι δεν υπήρχε δόλος από την ΚΟΠ, δεν απέκρυπταν εσκεμμένα. Ακολουθούν λάθος κάποιες διαδικασίες και θα τους στείλουμε έκθεση για να διορθώσουν. Ήταν καθαρό το θέμα για εμένα καθώς όταν με ρώτησαν είπα να μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα Είπα ότι δεν είναι βλάκας ο κ. Κουμας και ο κ. Μυλωνάς να αποκρύπτουν φακέλους. Σίγουρα δεν βρήκαμε δόλο από την ΚΟΠ».

Για το πόρισμα για το Κυπριακό ποδόσφαιρο και την διαιτησία: «Έχει ολοκληρωθεί η έρευνα. Είναι πολλές χιλιάδες έγραφα και είναι στο στάδιο της σύνταξης του το πόρισμα. Δεν θα γίνει άλλη διερευνητική εργασία. Δεν ξέρω πόσες μέρες θα πάρει».