Δεν περιμέναμε την σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη της διοίκησης της ΑΕΛ για να μάθουμε τα πεπραγμένα τους στην φετινή χρονιά. Για τους ιθύνοντες κάποια πράγματα είναι γνωστά εδώ και καιρό. Το «φάουλ» αυτής της διοίκησης ήταν το γεγονός ότι δεν έβγαινε να διατυμπανίζει το τι έκανε προς αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας ή το τι αποπλήρωνε σε χρέη που κανονικά δεν έπρεπε να δώσει. Έστω και σήμερα όμως, ο πρόεδρος του Σωματείου, Νίκος Χριστοδουλίδης αποφάσισε να μιλήσει και με αριθμούς και να πει κάποια πράγματα που δεν ήταν γνωστά στην πλατιά μάζα των ΑΕΛιστών.

Το να αποπληρώνεις 800.000 και πλέον χιλιάδες για παλιά χρέη, το να προγραμματίζεσαι για αποπληρωμή άλλων τόσων περίπου μέχρι το τέλος της χρονιάς, το να μην βρίσκεις διαθέσιμα τηλεοπτικά καθώς είχαν παρατραβηχτεί από πριν και να είσαι οικονομικά συνεπής δεν το λες και λίγο. Παράλληλα ο πρόεδρος της έκανε λόγια για πόλεμο που δέχεται η ομάδα του και σκοπέλους που βρίσκει από την πρώην διοίκηση σε διάφορους τομείς. Όλα αυτά θα πρέπει ο ΑΕΛίστας να τα μάθει όχι γιατί πρέπει ντε και καλά να υποστηρίξει κάποια πλευρά, αλλά για να εκτιμήσει το έργο της διοίκησης και να στηρίξει έμπρακτα την οικονομική προσπάθεια που έχει αρχίσει.

Η τωρινή διοίκηση δεν κάθισε να…κλαίει και να μοιρολογά για το τι βρήκε ή τι δεν βρήκε, και προχωράει με σταθερό ρυθμό για να μπαλώσει όλα τα κακώς έχοντα. Στα ατού της ότι δουλεύει αθόρυβα και γίνεται εξαιρετική δουλειά σε όλους τους τομείς. Οι ιθύνοντες αλλά το προσωπικό της ομάδας έχουν καταφέρει πράγματα που δεν έγιναν για χρόνια και καλό θα ήταν και ο κόσμος της ομάδας να το εκτιμήσει περισσότερο.

Πλέον ο ΑΕΛίστας θα πρέπει να κάνει το καθήκον του, όσο μπορεί ο καθένας εννοείται, και να στηρίξει την ομάδα με την αγορά των λαχείων ή του ξυστού αλλά και της πρώτης φανέλας που φορέθηκε ποτέ με τα γράμματα τα τρία στον κύκλο.

Αριστείδου Μιχαήλ