Η πρώτη χειμερινή μεταγραφή του Παναθηναϊκού είναι εδώ και λίγες ώρες ο Δημήτρης Λημνιός. Απόδειξη της ξεκάθαρης πρόθεσης των “πράσινων” να επενδύσουν στην ενίσχυση του ελληνικού στοιχείου του ρόστερ τους, πόσο μάλλον από την στιγμή που στη θέση που αγωνίζεται ο διεθνής εξτρέμ δεν φαίνονταν να υπάρχει τόση μεγάλη ανάγκη και προτεραιότητα.

Πως οδηγηθήκαμε εδώ τώρα. Στο SPORT24 προ δεκαπενθημέρου είχε καταγραφεί επακριβώς το στάτους του Λημνιού. Δεδομένη ήταν η διακοπή της συνεργασίας του με την Κολωνία. Θα μπορούσε να είχε γίνει από το περασμένο καλοκαίρι, τότε όμως οι “τράγοι” προτίμησαν να τον κρατήσουν στις τάξεις τους, υποσχόμενοι μάλιστα και χρόνο συμμετοχής.

Δεν έγινε και έτσι η λύση συμβολαίου ήταν μονόδρομος. Προτεραιότητα του 26χρονου μεσοεπιθετικού ήταν η παραμονή στο εξωτερικό. Επιλογή όμως με κόστος στο κασέ του. Επιλογές υπήρχαν (Τβέντε, Ουτρέχτη, Φαμαλικάο, Πόγκον), καμία όμως προχωρημένη και κυρίως καμία με διατήρηση, οικονομικά, ενός επιπέδου αντίστοιχο σε διεθνή ποδοσφαιριστή.

Ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε περίπου, σε διερευνητική φάση αρχικά, πριν έναν μήνα. Εξ αρχής, ζεστοί οι “πράσινοι”, με συγκεκριμένο πλάνο, συγκεκριμένη άποψη και – για να το δεθεί και με το προηγούμενο στάτους – έγκριση για την εν λόγω κίνηση από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Κόντρα σε οτιδήποτε κυκλοφορούσε τις τελευταίες ημέρες, δεν υπήρξε τίποτα πιο απτό, τίποτα πιο ξεκάθαρο από την προσέγγιση του Παναθηναϊκού από άλλη ελληνική ομάδα. Ένα-δύο διερευνητικά αποκλειστικά τηλέφωνα έγιναν από τον ΠΑΟΚ, χωρίς όμως τίποτα περισσότερο και χωρίς σε καμία περίπτωση συγκεκριμένη πρόθεση για επιδίωξη συμφωνίας και αυτό, αυτά τα δύο τηλέφωνα, ουσιαστικά και συνολικά, ήταν όλο.

Η προτεραιότητα του Λημνιού και το πράσινο πακέτο προσφοράς

Προτεραιότητα του Λημνιού, προφανώς, η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διασφάλιση για χρόνο συμμετοχής. Euro, ευκταία, έρχεται και ο διεθνής εξτρέμ ήθελε μέχρι τότε να πάρει παιχνίδια στα πόδια του για να επιστρέψει αρχικά στις επιλογές του Γκουστάβο Πογέτ (κάτι που και ο ίδιος εναγωνίως επιθυμεί), αλλά και εφόσον όλα πάνε καλά να βρεθεί και στο ρόστερ της Εθνικής για την τελική φάση.

Το πακέτο της προσφοράς του Παναθηναϊκού, αγωνιστικά και οικονομικά, ήταν μακράν του δεύτερου το πλέον συμφέρον για τον Λημνιό, γι’ αυτό και περίπου πριν μια εβδομάδα, έδωσε τη συγκατάθεσή του για συμβόλαιο 3,5 ετών που θα του αποφέρει συνολικά περίπου 2,2 εκατ. ευρώ.

Έκτοτε, όλα προχώρησαν πολύ γρήγορα. Βρέθηκε η λύση με την Κολωνία, η οποία δεν θα πάρει ούτε ευρώ από τους “πράσινους”, θα κρατήσει όμως ένα μικρό ποσοστό μεταπώλησης, και ουσιαστικά στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, τα πάντα είχαν συμφωνηθεί.

Ο λόγος της εύλογης καθυστέρησης για την ανακοίνωση της συμφωνίας προέκυψε από την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και τον ερχομό του Φατίχ Τερίμ, ο οποίος – για την ιστορία – εννοείται πως δεν είχε την παραμικρή αντίθεση στην ολοκλήρωση του deal, το οποίο εδώ λίγες ώρες είναι γεγονός, με τον Λημνιό (βρίσκεται στην Αθήνα), να ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Κολωνία για να πάρει τα πράγματά του και να επιστρέφει πλέον για μόνιμη εγκατάσταση και στο 100% για να ενταχθεί στην καθημερινότητα των “πράσινων”.