Με μια μακροσκελή συγκινητική ανάρτηση ο Ανδρέας Κυπριανού ανακοίνωσε το τέλος της ποδοσφαιρικής καριέρας του σε επαγγελματικό επίπεδο.

Αναλυτικά:

«Και κάπου εδώ λέμε το τελευταίο αντίο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο κύκλος έκλεισε τα χρόνια πέρασαν δυστυχώς οι καταστάσεις δεν μου δίνουν άλλη επιλογή στο να σταματήσω το ποδόσφαιρο που τόσο αγαπώ. Αν και 35 χρόνων θεωρούσα ότι είχα ακόμα χρόνια να προσφέρω στον χώρο αλλά δυστυχώς πάνω από όλα η οικογένεια τα παιδιά μας και η δουλειά μου. Μέσα σε αυτά τα 25 χρόνια απ’ όταν άρχισα το ποδόσφαιρο σε ηλικία 10 ετών μπορεί και πιο μικρός έχω ζήσει όμορφες στιγμές πολλές χαρές πολλές λύπες. Έτσι είναι ο αθλητισμός και ειδικά ο χώρος του ποδοσφαίρου που τα συναισθήματα αλλάζουν ανά πάσα στιγμή.

Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές που είχα στην καριέρα μου είτε με αδίκησαν είτε όχι (εκτός από ένα) ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συμπαίχτες μου που ζήσαμε πολλές όμορφες άσχημες και αξέχαστες στιγμές. Ακόμα και αυτούς που ότι λέγαμε μεταξύ μας τα μετάφεραν για δικό τους καλό και όπως ήθελαν στους εκάστοτε προπονητές ή διοικήσεις μας. Όλα τα συμβούλια όλους τους φροντιστές και όλους όσους ζήσαμε έστω και λίγο σε αυτό το όμορφο κόσμο που λέγεται ποδόσφαιρο.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια έκανα πολλούς γνωστούς φίλους δύσκολα κάνω αλλά όσους διάλεξα να είναι φίλοι μου βρήκα θησαυρούς εξάλλου δεν είναι τυχαίο ότι τρεις από τους τέσσερις κουμπάρους μου είναι από το χώρο του ποδοσφαίρου.


Ξεχωριστό ευχαριστώ στην ομάδα της καρδιά μου που θεωρώ με αδίκησαν αλλά εγώ πάλε αγαπώ την ομάδα μου τη Νέα Σαλαμίνα εκεί μεγάλωσα εκεί ανδρώθηκα και εκεί έκανα το πρώτο μου ντεμπούτο με γκολ σε μια από της μεγαλύτερες ομάδες του νησιού την Ομόνοια. Ευχαριστώ επίσης όλες της ομάδες που αγωνίστηκα Αναγέννηση, Ανόρθωση, Άρη Ιωνικό ΕΝΠ,  Οθέλλος, Διγενής Μόρφου, Ομόνοια Αραδίππου, και η τελευταία μου ο Σπάρτακος .

Τελευταία αφήνω την οικογένεια μου τον πατέρα μου που από μικρό με έτρεχε στα γήπεδα να αγωνία την μάνα μου να με ρωτά κάθε Σάββατο… έβαλες κανένα; Έχω το παράπονο δεν ήρθε ούτε μια φορά να με δει σε γήπεδο αλλά πάντα ήταν με την εννοια και τελευταία την γυναίκα μου και τα παιδάκια μου που δυστυχώς εν έφτασαν να δουν το παπά τους φέτος να κάνει ακόμα μια άνοδο γιατί είμαι σίγουρος ο Σπάρτακος θα κάμει το θαύμα και θα είναι στην δεύτερη κατηγορία.

Κύριοι κάπου εδώ δυστυχώς η παρτίδα μας παίχτηκε, κύριοι κάπου εδώ μεγάλωσα και έστρωσα όπως λένε και τα δύο μου αγαπημένα τραγούδια του ποδοσφαίρου.
Τέλος θέλω να ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη αν κάποιον πρόσβαλα ή έκανα κάτι άσεμνο κατά την διάρκεια του αγώνα δεν είναι του χαρακτήρα μου ήταν στιγμή ή οι εντάσεις που και πάλι δεν με δικαιολογεί αλλά ζητώ συγνώμη.

Ευχαριστώ για όλα ο Αντρέας σας ο Κιτσης σας ο Κατσαρομαλλης ο Ζλάταν των φτωχών.
Και κάτι τελευταίο όλα αυτά χρόνια ήμουν ισιος χωρίς διπλωματία χωρίς μάσκα αλλά ισιος, ίσως αυτό ήταν το λάθος μου και δεν έκανα την καριέρα που έκαναν άλλοι. Όπως και να έχει σας ευχαριστώ για όλα και ξανά συγγνώμη αν κάποιους έκανα κάτι χωρίς να το θέλω.
ΑΚ9 Ο βασιλιάς πλέον στον θρόνο του».