Η Σέλτικ πήρε κομβικής σημασίας νίκη στο Old Firm, αφού με το 2-1 επί της Ρέιντζερς στο «Σέλτικ Παρκ» για την 21η αγωνιστική της Premiership άνοιξε στους οκτώ τη διαφορά μεταξύ των γιγάντων της Γλασκώβης, χωρίς πλέον να προβληματίζεται από τα δύο παιχνίδια παραπάνω.

Ο Πάουλο Φερνάντες άνοιξε το σκορ πριν από το ημίχρονο προκαλώντας πανζουρλισμό στο γήπεδο, αλλά και κίνδυνο ατυχήματος. Ο Κιόγκο Φουρουχάσι έβαλε κι αυτός τη σφραγίδα του με τη σέντρα στο 2ο μέρος, φτάνοντας τα επτά γκολ σε έντεκα ντέρμπι.

Η αποβολή του Λίον Μπαλόγκουν με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα έμοιαζε να ρίχνει πρόωρη αυλαία στο ντέρμπι, όμως η εκτέλεση φάουλ του Τζέιμς Τάβερνιερ στο τέλος προκάλεσε άγχος μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Τα έντεκα λεπτά των καθυστερήσεων δεν έκαναν τη διαφορά κι έτσι έπειτα από 16 αγώνες στη σεζόν, ο Φιλίπ Κλεμάν γνώρισε την πρώτη ήττα του ως τεχνικός της Ρέιντζερς.

ΣΕΛΤΙΚ: Χαρτ, Α. Τζόνστον, Γουέλς (35′ Ναβρότσκι), Σκέιλς, Τέιλορ, Ο’ Ράιλι, Μακγκρέγκορ, Μπερνάρντο (71′ Τέρνμπουλ), Μαέντα (83′ Μ. Τζόνστον), Φουρουχάσι (83′ Οχ), Πάλμα (83′ Αμπάντα)

ΡΕΙΝΤΖΕΡΣ: Μπάτλαντ, Τάβερνιερ, Γκόλντσον, Μπαλόγκουν, Γιλμάζ, Στέρλινγκ, Λούντστραμ (77′ Σούταρ), Μακόσλαντ, Κάντγουελ (69′ Ντόουελ), Σιμά (70′ Ράιτ), Ντέσερς