Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι παραδοσιακά μία ομάδα που επενδύει σε ταλέντα από τη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα τη Βραζιλία, με τους Κασεμίρο, Βινίσους Τζούνιορ και Έντρικ, να είναι μεταξύ αυτών τα τελευταία χρόνια.

Ωστόσο, ο ποδοσφαιριστής που αποκτήθηκε με τις λιγότερες “φιοριτούρες” και τυμπανοκρουσίες ήταν ο Ροντρίγκο το καλοκαίρι του 2019, για τον οποίο οι Μερένγκες έβγαλαν από τα ταμεία τους το ποσό των 40 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να τον αποκτήσουν από τη Σάντος.

Την άφιξη του 18χρονου -τότε- επιθετικού είχε επισκιάσει η προ ενός έτους αγορά του Βινίσους Τζούνιορ από τη Φλαμένγκο, με τον Ροντρίγκο, παρά το γεγονός ότι έφτασε στη Μαδρίτη με λιγότερο θόρυβο, να αποδεικνύεται εξίσου κομβικός.

Ο 22χρονος εμφανίζεται πιο απελευθερωμένος μετά τη φυγή του Καρίμ Μπενζεμά το καλοκαίρι του 2023 για λογαριασμό της Αλ Ιτιχάντ, αποτελώντας -πλέον- την αιχμή του δόρατος της Βασίλισσας.

Ο Βραζιλιάνος σταρ μοιάζει να έχει εισέλθει στη ζώνη του λυκόφωτος με την απόδοσή του εντός χορταριού, καθώς στις πέντε τελευταίες εμφανίσεις του με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης μετράει 7 γκολ και 4 ασίστ.

Παράλληλα, σε σύνολο 20 αγώνων τη φετινή αγωνιστική περίοδο έχει απολογισμό 9 τέρματα, ενώ έχει μοιράσει και ακόμα 5 στους συμπαίκτες του.

Ο Ροντρίγκο διάγει, λοιπόν, εκτός από μια περίοδο φορμαρίσματος, παράλληλα, και μια σεζόν καριέρας, αφού κορυφαία του σεζόν, όσον αφορά το σκοράρισμα, είναι η περσινή (2022/2023) με 19.

Βάσει στατιστικών, αποδεικνύει ότι μπορεί να “τραβήξει” το σύνολο του Κάρλο Αντσελότι, τόσο σε δημιουργικό επίπεδο, φτιάχνει 4,63 σουτ για αυτόν και τους συμπαίκτες του ανά ματς στη La Liga, όσο και στο κομμάτι της εκτέλεσης.

Ο 22χρονος στράικερ αποτελεί τη λύση στο παρατεταμένο φετινό πρόβλημα τραυματισμών της Ρεάλ Μαδρίτης, δίνοντας τη δυνατότητα στον Διόσκουρό του στην επιθετική γραμμή, Βινίσιους Τζούνιορ, να κερδίσει πολύτιμο χρόνο και να επιστρέψει από τον τραυματισμό που αντιμετωπίζει έχοντας αποθεραπευτεί πλήρως.