Η ιστοσελίδα μας ήρθε σε επικοινωνία με τον 22χρονο ταλαντούχο επιθετικό της Ομόνοιας Αραδίππου, Γιώργο Ποντικό. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής μίλησε για την πορεία της ομάδας του που έχει ως στόχο την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, για την εξαιρετική δουλειά που κάνει ο κόουτς Ούγκο Μάρτινς και για τις προσωπικές του βλέψεις στην καριέρα του.

Συνέντευξη στον Σόλωνα Κύπρου

Αρχικά, πες μας λίγα λόγια για την μέχρι τώρα ποδοσφαιρική σου πορεία από τις ακαδημίες που ήσουν έως και σήμερα που βρίσκεσαι στην Ομόνοια Αραδίππου:
«Τα πρώτα μου βήματα τα έκανα στις ακαδημίες της Ορμήδειας FC και μετά στις ακαδημίες του Μούσιτς. Στην συνέχεια στο έντεκα εναντίον έντεκα πήγα στη Νέα Σαλαμίνα, μετά στα 16 μου πήγα στις ακαδημίες της Ομόνοιας Λευκωσίας μέχρι τα 18 που επέστρεψα ξανά στη Νέα Σαλαμίνα. Εκεί υπέγραψα το πρώτο μου συμβόλαιο για 3 χρόνια και έφυγα ως δανεικός στην ομάδα του Π.Ο Ξύλοτυμπου για 1,5 χρόνο. Μετά τον Ιανουαρίου πήγα στην ΑΕΖ Ζακακίου όπου έμεινα για 4 μήνες κάναμε άνοδο από την τρίτη στην δεύτερη κατηγορία και στην συνέχεια στην Αναγέννηση Δερύνειας».

Για τον αποκλεισμό από τον Εθνικό στο κύπελλο όπου αγωνίστηκες ως αλλαγή. Πως είδες το παιχνίδι και εάν πιστεύεις ότι μπορούσε για την πρόκριση η ομάδα σου;
«Στο παιχνίδι κόντρα στον Εθνικό αποδείξαμε ότι οι διάφορες δεν είναι μεγάλες σε σχέση με την πρώτη κατηγορία. Ήταν ένα ανταγωνιστικό παιχνίδι κόντρα σε μια καλή ομάδα που δυστυχώς δεχτήκαμε γκολ στα τελευταία στάδια του αγώνα όπου είχαμε γίνει εμείς πιο επικίνδυνοι από τον αντίπαλο και έτσι αποκλειστήκαμε».

Η Ομόνοια Αραδίππου πραγματοποιεί μια εξαιρετική πορεία μέχρι στιγμής και είστε στην 3η θέση. Ποιοι είναι οι στόχοι της ομάδας και αν άλλαξαν μετά την καλή πορεία που κάνετε;
«Οι στόχοι τέθηκαν εξαρχής και ήταν να διεκδικούμε τους 3 βαθμούς σε κάθε παιχνίδι. Πράγματι κάνουμε καλή πορεία και θέλουμε να κρατηθούμε στις ψηλές θέσεις και στο τέλος να διεκδικήσουμε την άνοδο».

Με την έλευση του νέου προπονητή η ομάδα ανέβασε απόδοση. Ποια η άποψη σου για τον Ούγκο Μάρτινς και την δουλειά που κάνει;
«Είναι αλήθεια ότι μετά την έλευση του νέου προπονητή η ομάδα ανέβηκε και είναι κάτι που φαίνεται στο γήπεδο και όχι μόνο από τα αποτελέσματα αλλά και από το καλό ποδόσφαιρο που παίζει η ομάδα. Έβαλε την δίκη του φιλοσοφία στην ομάδα, μας κέρδισε όλους και την ακολουθούμε όπως πρέπει. Η άποψη μου για τον κ. Μάρτινς, πιστεύω είναι ένας πολύ καλός προπονητής που κάνει εξαιρετική δουλειά και θα μας βοηθήσει να εκπληρώσουμε τον στόχο της ανόδου».

Είναι η πρώτη σου σεζόν με την Ομόνοια Αραδίππου και πέτυχες δύο γκολ μέχρι στιγμής τα οποία ήταν καθοριστικά αφού με τον ΑΣΙΛ ήταν το νικητήριο και με την ΕΝΠ ήταν το τρίτο που κλείδωσε τη νίκη στο ντέρμπι. Είσαι ικανοποιημένος με την απόδοση σου και ποιοι είναι οι μελλοντική σου στόχοι;
«Πιστεύω κάνω καλή χρόνια αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και θέλω να πετύχω και αλλά γκολ να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει. Ο στόχος μου για το μέλλον είναι να αγωνιστώ στην πρώτη κατηγορία και να καθιερωθώ».

Τώρα έχετε τοπικό ντέρμπι απέναντι στον Ερμή. Πως βλέπεις αυτό το παιχνίδι, θα επηρεάσει αρνητικά ή θετικά ο αγώνας του κυπέλλου;
«Δύσκολο παιχνίδι αυτό του Σαββάτου αφού όπως είπες είναι τοπικό ντέρμπι και πάντα αυτά τα παιχνίδια είναι ιδιαίτερα. Το αν θα μας επηρεάσει αρνητικά το παιχνίδι του κυπέλλου δεν το νομίζω περισσότερο θα μας επηρεάσει θετικά πιστεύω γιατί θα κρατηθούμε σε ψηλό ρυθμό. Πρέπει όμως να πάμε σοβαρά για να νικήσουμε αφού πιστεύω από εμάς εξαρτάται».

Ένα σχόλιο για το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας εάν είναι ανταγωνιστικό και ποιες ομάδες ξεχώρισες μέχρι στιγμής για άνοδο;
«Το πρωτάθλημα φέτος είναι αρκετά ανταγωνιστικό ίσως από τα πιο ανταγωνίστηκα των τελευταίων χρονών και αυτό φαίνεται στην βαθμολογία. Δεν είδα όλες τις ομάδες αλλά θα είναι συναρπαστικό πιστεύω. Η άνοδος θα κριθεί μέχρι την τελευταία αγωνιστική μεταξύ στους πρώτους 4 που είναι σήμερα στην βαθμολογία δηλαδή στον Ολυμπιακό, την Ομόνοια 29ης Μάϊου, την ΕΝΠ και την ομάδα μου την Ομόνοια Αραδίππου».