Ματσάρα έγινε στην Καισαριανή, με την Κηφισιά να παίρνει τη νίκη με 4-2 απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα για την 14η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Οι γηπεδούχοι πήραν μεγάλη ανάσα, καθώς πανηγύρισαν τη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα και πρώτη μετά την 1η Σεπτεμβρίου, στο ντεμπούτο μάλιστα του Ντέιβιντ Νίλσεν στον πάγκο της ομάδας. Από την άλλη οι Ηπειρώτες συνέχισαν το αρνητικό τους σερί και αγνοούν τη νίκη από την πρώτη αγωνιστική.

Το πρώτο μέρος της αναμέτρησης είχε πέντε γκολ, με τον Οζέγκοβιτς να ανοίγει το σκορ στο 6′, τον Ροσέρο να ισοφαρίζει στο 10′ και τον Ματέους Σάντος στο 11′ να δίνει εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ο Παντελάκης ισοφάρισε στο 23′, αλλά η Κηφισιά πήρε ξανά κεφάλι με τον Λαντρ στο 35′. Τη νίκη “κλείδωσε” ο Οζέγκοβιτς στο 90+2′.

Στην βαθμολογία της Stoiximan Super League, η Κηφισιά ανέβηκε στην 12η θέση με 11 βαθμούς, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται ο ΠΑΣ Γιάννινα με οκτώ πόντους.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τρελό ρυθμό και την Κηφισιά να ανοίγει το σκορ στο 6′. O Ματέους Σάντος έκλεψε, έβγαλε εξαιρετική μπαλιά από τα δεξιά και Οζέγκοβιτς με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 1-0. Ωστόσο, δεν κράτησε για πολύ το προβάδισμά της με τους Ηπειρώτες να ισοφαρίζουν στο 10′. Ο Παμλίδης έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Ροσέρο, ο οποίος πάτησε περιοχή, απέφυγε μαρκάρισμα του Μασούρα και με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Η Κηφισιά πήρε ξανά κεφάλι στο σκορ στο 11′. Ο Κωνσταντακόπουλος έβγαλε κάθετη πάσα τον Ματέους Σάντος, ο οποίος τσίμπησε την μπάλα, πριν μπει στην περιοχή εκτέλεσε και έκανε το 2-1. Ο ΠΑΣ Γιάννινα κράτησε μπάλα, δοκίμασε να απειλήσει και στο 23′ έφερε πάλι το ματς στα ίσα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Παντελάκης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε στα δίχτυα του Αναγνωστόπουλου.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν ευκαιρία για να περάσουν μπροστά στο σκορ στο 32′, με τον Λεό να μην μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων που είχε βγει εκτός εστίας για να κόψει τον Ροσέρο. Τρία λεπτά αργότερα η Κηφισιά πήρε για τρίτη φορά το προβάδισμα. Ο Μπιφουμά εκτέλεσε χαμηλά στο πρώτο δοκάρι, ο Λαντρ τέντωσε το πόδι του και την έστειλε στα δίχτυα για το 3-2. Μάλιστα στο 43′ είχε ευκαιρία για τέταρτο γκολ, με τον Βαφέα να σουτάρει με τη μία και τον Κλέιμαν να διώχνει στη γωνία του.

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στην κατοχή της μπάλας. Την πρώτη μεγάλη ευκαιρία του δευτέρου μέρους είχε βέβαια η Κηφισιά, με τον Ματέους Σάντος να αστοχεί με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι στο 55′.

Ο ΠΑΣ απείλησε στο 65′ με τον Κόντε να πιάνει ένα σουτ αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, όμως δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και ο Αναγνωστόπουλος μπλόκαρε. Τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα στο 78ο λεπτό για τον ΠΑΣ, με τον Γκάρι να βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα έπειτα από πάτημά του στον Τετέι.

Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό στη συνέχεια. Ο ΠΑΣ δεν το έβαλε κάτω και επιχείρησε να ισοφαρίσει, με την Κηφισιά από την πλευρά τους να ψάχνει την στιγμή της στον χώρο για να “κλειδώσει” το τρίποντο. Στο 90+2′ οι γηπεδούχοι πέτυχαν το πολυπόθητο τέταρτο γκολ.

Ο Κωνσταντακόπουλος τροφοδότησε τον Οζέγκοβιτς, ο Σέρβος κοντρόλαρε, βρέθηκε απέναντι από τον Κλέιμαν που δεν κατάφερε να τον κόψει και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Στην αρχή το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ, ωστόσο μετά από εξέταση στο VAR μέτρησε και το 4-2 ήταν γεγονός.

  • ΚΗΦΙΣΙΑ: Αναγνωστόπουλος, Μασούρας, Λαντρ, Βαφέας, Παρράς (46′ Γκόμπελιτς), Παπασάββας, Ιπαλίμπο, Σάντος (66′ Τετέι), Κωνσταντακόπουλος (90+4′ Ιλίεφ), Μπιφουμά (66′ Αντερέγκεν), Οζέγκοβιτς
  • ΠΑΣ: Κλέιμαν, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Τσαούσης, Καραχάλιος, Ριένστρα (46′ Γκάρο), Ροσέρο, Παμλίδης, Τζίνο, Λεό (64′ Γκάρο)