Για πρώτη φορά στην προπονητική του καριέρα, ο Πεπ Γκουαρδιόλα είδε δική του ομάδα ν’ απειλεί τόσο λίγο τον αντίπαλο! Το ολοκληρωτικό μπλακ-άουτ των «πολιτών» στο «Βίλα Παρκ» δεν έχει προηγούμενο!

No Rodri, no party. Απλό, λιτό, ξεκάθαρο.

Αυτό είναι πλέον η φετινή Σίτι. Ακόμα ένα ματς δίχως τον Ισπανό διαθέσιμο, ακόμα μια ήττα για τους «γαλάζιους» του Μάντσεστερ που υποχώρησαν στην 4η θέση και είδαν την Άστον Βίλα να τους προσπερνά, μετά το 1-0 που πανηγύρισαν οι «χωριάτες» στη μεταξύ τους αναμέτρηση.

Ο Πεπ ίσως να μην είχε καν λέξεις για να περιγράψει αυτό που παρακολούθησε από τους παντελώς ανήμπορους ποδοσφαιριστές του στον αγωνιστικό χώρο κόντρα στη Βίλα, το βράδυ της Τετάρτης. Τη στιγμή που η ομάδα του Έμερι ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 22 τελικές, 7 εκ των οποίων στο στόχο, η Σίτι είχε μόλις 2 τελικές, αμφότερες on target!

Κι όχι μόνο αυτό, αλλά τις έκανε με απόσταση… τεσσάρων δευτερολέπτων στο 11ο λεπτό, σε διπλή χαμένη ευκαιρία μπροστά από την εστία του Μαρτίνεθ! Και αυτή η επίδοση είναι η χειρότερη που έχει επιδείξει ποτέ ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα στα χρονικά της προπονητικής του καριέρας!