Ο Ρίκι Ρούμπιο βρίσκεται εκτός αγωνιστικής δράσης, ύστερα από δική του επιλογή, προκειμένου να διαχειριστεί ζητήματα ψυχικής υγείας. Το είχε ανακοινώσει το καλοκαίρι, λίγο πριν από την έναρξη του Mundobasket 2023, με την απόφασή του να έχει ισχύ και για το ΝΒΑ, όπου είναι μέλος των Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Η ομάδα από το Οχάιο σεβάστηκε την απόφαση του, αλλά τώρα αναζητεί τον τρόπο που θα μπορέσει να εξασφαλίσει κενές θέσεις στο ρόστερ της. Οι τραυματισμοί των Ντάριους Γκάρλαντ (νοκ άουτ για τουλάχιστον ένα μήνα) και Έβαν Μόμπλεϊ (εκτός για περίπου 2 μήνες) υποχρεώνουν τους Καβς να τσεκάρουν την αγορά.

Και θέλουν να βρουν λύση με το συμβόλαιο του Ρούμπιο, προκειμένου να έχουν χώρο στο ρόστερ τους. Ο Ισπανός γκαρντ λαμβάνει 6.1 εκατομμύρια δολάρια τη φετινή σεζόν, ενώ την επόμενη έχει εγγυημένη αμοιβή στα 4.25 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Athletic, οι Καβαλίερς σέβονται τα ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Ρούμπιο και γι’ αυτό θέλουν να βρεθεί μία λύση που θα ικανοποιεί και τις δύο πλευρές.

Υπάρχει η περίπτωση να συζητήσουν ένα buyout ή ακόμα και να τον αφήσουν ελεύθερο, τοποθετώντας τα χρήματα που πρόκειται να λάβει στα… νεκρά συμβόλαια. Και να τον αποπληρώσουν σε βάθος χρόνου.