Η ε/κ πλευρά είπε «ναι» στον διορισμό της πρώην υπουργού Εξωτερικών της Κολομβίας, Maria Angela Holguin Cuellar, ως απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στο Κυπριακό.
Σε ενημέρωση των ΜΜΕ στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία έδωσε σήμερα τη συγκατάθεσή της ως προς το διορισμό συγκεκριμένης προσωπικότητας, την οποία πρότεινε ο ΓΓ του ΟΗΕ, στη θέση απεσταλμένου με στόχο τη διερεύνηση προοπτικής επανέναρξης διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, εντός του συμφωνημένου πλαισίου και σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ.
Ευελπιστούμε ότι αντίστοιχη θετική ανταπόκριση ως προς το διορισμό της προσωπικότητας θα υπάρξει και από την άλλη πλευρά το συντομότερο δυνατόν. Επαναλαμβάνουμε την ειλικρινή μας πολιτική βούληση και την ετοιμότητα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που έχουν διακοπεί με στόχο την επίτευξη μιας βιώσιμης και οριστικής διευθέτησης του Κυπριακού. Η θέλησή μας για επίλυση με μια λύση διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα παραμένει ισχυρή».