Ο Λέο Μπένγκτσον παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο Balla λέγοντας πολλά κι ενδιαφέροντα. Ο Σουηδός μέσος του Άρη μίλησε για τον Αλεξέι Σπιλέφσκι, για πιθανή μεταγραφή του, για την πορεία της ομάδας στην Ευρώπη αλλά και για το πρωτάθλημα-με τις διαφορές σε σχέση με πέρσι.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο γεγονός που πείσμωσε τους περσινούς πρωταθλητές, ενώ εξέφρασε την άποψή του στο πως ο Άρης μεγάλωσε τόσο γρήγορα. Τέλος, υπογράμμισε χαρακτηριστικά πως αυτό που έχει στο μυαλό είναι το back to back!

Αναλυτικά:

Για το ότι έγραψαν ιστορία με την παρουσία τους στο Γιουρόπα Λιγκ:  «Καταρχάς αυτή η εμπειρία μας έδωσε μεγάλη χαρά, ικανοποίηση αλλά και αυτοπεποίθηση επειδή είδαμε πως μπορούμε να κοντραριστούμε με μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Αυτό θα μας βοηθήσει να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά στην Κύπρο και να παλεύουμε καθημερινά για να αγωνιστούμε ξανά σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση».

Για το ότι κατάφεραν να είναι κοντά στην κορυφή παρά το διπλό ταμπλό σε Ευρώπη αλλά και το ότι έχασαν βαθμούς…εκτός προγράμματος: «Καταφέραμε να βρισκόμαστε κοντά στην κορυφή παίζοντας και στην Ευρώπη διότι έχουμε πολύ καλούς ποδοσφαιριστές και βάθος στο ρόστερ. Χάσαμε σημαντικούς βαθμούς που δεν έπρεπε αλλά αυτό είναι το ποδόσφαιρο και κάποιες φορές θα έρθουν μερικές δυσκολίες. Μπορείτε να το δείτε και από τις μεγάλες Ευρωπαϊκές ομάδας. Πλέον είναι πλήρως συγκεντρωμένοι στο πρωτάθλημα και θα είμαστε πανέτοιμοι για την επόμενη αναμέτρηση. Οι βαθμοί που χάσαμε μας πείσμωσαν και μας έδωσαν κίνητρο για να δουλέψουμε πιο σκληρά. Είναι καλό να βλέπεις πως δεν υπάρχει εύκολο ματς και για να νικήσεις πρέπει πάντα να είσαι στο 100%».

Για το φετινό πρωτάθλημα και τι άλλαξε σε σχέση με πέρσι: «Το πρωτάθλημα και φέτος όπως και πέρσι είναι ανταγωνιστικό. Η μόνη διαφορά που μπορεί να αντιληφθεί κανείς είναι πως μεγάλες ομάδες όπως Ανόρθωση και Ομόνοια βρήκαν τον καλό τους εαυτό και θα είναι δύσκολο να τις αντιμετωπίσεις. Παρόλα αυτά, για εμένα και τον Άρη μας αρέσει που δυνάμωσαν οι ομάδες, έτσι πρέπει να είναι ένα πρωτάθλημα και ανυπομονούμε για τα μεγάλα ντέρμπι»!

Πώς θα καταφέρει ο Άρης να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου; «Μέσα από την σκληρή δουλειά και με πίστη στους εαυτούς μας και τις δυνατότητες μας. Γνωρίζουμε την ποιότητά μας κι αν αγωνιστούμε στο υψηλότερο επίπεδό μας παιχνίδι με παιχνίδι θα είναι δύσκολο να ηττηθούμε».

Ποιες ομάδες είναι οι ανταγωνίστριές τους στο πρωτάθλημα: «Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν πολλές δυνατές ομάδες. Το κλειδί για εμάς είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στους εαυτούς μας και να βλέπουμε αγώνα με αγώνα, όπως κάναμε και πέρσι και μετά θα δούμε ποιος θα είναι στην κορυφή μετά το τέλος της σεζόν».

Πώς είναι να δουλεύεις υπό τις οδηγίες του Αλεξέι Σπιλέφσκι; «Είναι απόλαυση να δουλεύω μαζί του, είναι πολύ καλός προπονητής. Δουλεύει σκληρά και είναι 100% συγκεντρωμένος σε κάθε επόμενο ματς. Πάντα θέλει να αναπτύσσει την ομάδα και να γινόμαστε όλο και καλύτεροι κάθε φορά».

Για το αν θέλει να πάρει μεταγραφή σε πιο προηγμένο πρωτάθλημα: «Μόλις ανανέωσα με την ομάδα και απολαμβάνω να αγωνίζομαι με τον Άρη. Νιώθω πως κάθε μέρα αναπτύσσομε και βελτιώνομε ως ποδοσφαιριστής κάθε μέρα. Αυτή τη στιγμή το μόνο που σκέφτομαι και σε αυτό που είμαι συγκεντρωμένος είναι στον Άρη και το πω θα κατακτήσουμε το πρωτάθλημα».

Ο Άρης μεγάλωσε πολύ γρήγορα. Πώς τα καταφέρατε; «Το καταφέραμε γιατί έχουμε ποιότητα και εντός και εκτός γηπέδου. Όλοι γύρω από την ομάδα δουλεύουν σκληρά και επαγγελματικά. Επίσης, όλοι έχουμε τους ίδιους στόχους και δίνουμε δύναμη ο ένας στον άλλο. Γι’ αυτό πετύχαμε όσα καταφέραμε μέχρι στιγμής».

Τέλος, το μήνυμά του στον κόσμο του Άρη: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κάθε οπαδό μας ξεχωριστά που μας υποστηρίζει και στις καλές αλλά και στις κακές στιγμές. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να παλεύουμε για εσάς»!

Θράσος Δημητρίου