Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως αν δεν υπήρχε η εμπόλεμη κατάσταση στο Ισραήλ και στη Λωρίδα της Γάζας, η πορεία της Μακάμπι θα ήταν τελείως διαφορετική. Κάτι το οποίο επισήμανε με δηλώσεις του και ο Λορένζο Μπράουν, ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε ότι έχει βγάλει από το μυαλό του κάθε πιθανότητα επιστροφής του στο ΝΒΑ.

«Είναι διαφορετικό όταν παίζεις χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην ιδιαίτερη σεζόν της ομάδας του και στη συνέχεια μίλησε για το ΝΒΑ, λέγοντας πως: «Το ΝΒΑ έχει τελειώσει για μένα, δεν είναι καν στο μυαλό μου πλέον. Έχω μπει στα τελευταία χρόνια της καριέρας μου και νομίζω πως το ΝΒΑ ταιριάζει περισσότερο σε νεαρούς αθλητές, ειδικά αυτή την εποχή που το παιχνίδι παίζεται σε εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό. Είμαι προσηλωμένος στην Ευρώπη, κοιτάζοντας πώς μπορώ να εξελιχθώ και να βοηθήσω την ομάδα μου».

Όσο για τον προπονητή που τον έχει επηρεάσει περισσότερο στην καριέρα του; «Θα έλεγα πως είναι ο Όντεντ Κάτας πιθανότατα, γιατί επηρέασε το παιχνίδι και τη γενικότερη εξέλιξή μου. Μου έδωσε την ευκαιρία να παίξω το παιχνίδι και να ηγηθώ, κάτι που είναι αυτό που ξέρω καλύτερα από κάθε τι άλλο».