Και τώρα… «διαβολοβδομάδα» με τον Παναθηναϊκό! Οι «πράσινοι» έχουν ήδη αφήσει πίσω την ήττα από την Παρτίζαν έχοντας ωστόσο κρατήσει την καλή εμφάνιση σε αυτό το ματς και κοιτάζουν τα δύο επόμενα παιχνίδια κόντρα σε Αναντολού Εφές (5/12, 19:30) στην Κωνσταντινούπολη και Ρεάλ Μαδρίτης (7/12, 21:15) στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Φυσικά προέχει η αναμέτρηση στο «Sinan Erdem Sports Hall» με αντίπαλο την… πρώην ομάδα του Εργκίν Αταμάν, η οποία σημειωτέον έχει ανακοινώσει και sold out στην επιστροφή του Τούρκου τεχνικού ως αντίπαλος της Εφές. Βέβαια τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο Ερντέμ Τσαν ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό είναι πολλά και σημαντικά!

Οι 5+1 απουσίες

Όπως είναι γνωστό θα απουσιάσουν σίγουρα από αυτό το παιχνίδι οι Γουίλ Κλάιμπερν, Άντε Ζίζιτς, Κέβιν Γουίλις, Ελάιζα Μπράιαντ και Τιμπόρ Πλάις, ενώ είναι -προς το παρόν τουλάχιστον- αμφίβολη και η συμμετοχή του Ροντρίγκ Μπομπουά ο οποίος τραυματίστηκε στο τελευταίο ματς της Εφές κόντρα στην Πέτκιμσπορ όπου ήταν και ο κορυφαίος του ματς.

Το σίγουρο είναι ότι η Εφές χάνει τουλάχιστον το 40% της δυναμικής της όσον αφορά το σκοράρισμα μετά τις τέσσερις σίγουρες απουσίες, το οποίο θα φτάσει και στο 52.6% σε περίπτωση που τεθεί νοκ άουτ και ο Γάλλος γκαρντ. Βέβαια να σημειωθεί ότι η τουρκική ομάδα έχει κάνει ήδη μια προσθήκη στο ρόστερ ως αντί-Γουίλις και πιο συγκεκριμένα τον Αμερικανό φόργουορντ Μάικ Ντάουμ, ο οποίος ήταν θετικός στο ντεμπούτο του την περασμένη εβδομάδα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (10π., 4/4 σουτ).

Φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον Ερντέμ Τσαν ακούει στο όνομα του Γουίλ Κλάιμπερν ο οποίος συγκριτικά με όλες τις απουσίες της Εφές, είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης, Στα 11 ματς της Euroleague ο Αμερικανός φόργουορντ έχει κατά μέσο όρο 11.7 πόντους, 5.4 ριμπάουντ και 2.3 ασίστ, σουτάροντας με 40% στα σουτ εντός παιδιάς. Από εκεί και πέρα η Αναντολού έχει χάσει πολλά από την -εδώ και πολύ καιρό- απουσία του Ελάιζα Μπράιαντ (9π., 2.7ριμπ., 2.3 ασ., 40% στα τρίποντα ανά 19:57′ σε 3 ματς) ενώ το μεγάλο «κενό» που έχει δημιουργηθεί είναι στην front line.

Οι Άντε Ζίζιτς και Ντέρκ Γουίλις σκόραραν μαζί 16.2 πόντους σε κάθε ματς και μάζευαν 7.6 ριμπάουντ. Με τον Κροάτη να κάνει τη διαφορά με το παιχνίδι του στο χαμηλό ποστ και τον Αμερικανό πάουερ φόργουορντ να χρησιμοποιεί το 43% στο τρίποντο για να «ανοίγει» τις αντίπαλες άμυνες. Ο Τίμπορ Πλάις δεν είχε φέτος μεγάλο ρόλο στην ομάδα καθώς «πάταγε» παρκέ για 08:13 λεπτά με 5 πόντους κατά μέσο όρο και 50% στο τρίποντο.

Ο «πονοκέφαλος» του Τσαν θα είναι… τεράστιος εάν και εφόσον στερηθεί και τις υπηρεσίες του Ροντρίγκ Μπομπουά, ο οποίος με τη σειρά του έχει 10.9 πόντους σε 11 ματς της Euroleague, 2.2 ασίστ και 40% στα σουτ τριών πόντων.