Ιδιαίτερο το παιχνίδι για το «τριφύλλι», με τον Εργκίν Αταμάν να επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος της Εφές μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο της τουρκικής ομάδας.

«Έχω ωραίες αναμνήσεις με την Εφές. Με όλο το σταφ, τους παίκτες, τον πρόεδρο, τους φιλάθλους. Όμως τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα. Υπάρχει ο επαγγελματισμός στη ζωή. Και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αυτό το ματς με τον Παναθηναϊκό. Για εμένα θα είναι αρκετά συναισθηματική η φόρτιση να βρεθώ εκεί ύστερα από την τόσο πετυχημένη περίοδο της καριέρας μου, όπως επίσης και για την ιστορία της Αναντολού Εφές. Θα είναι ωραία», τόνισε ο προπονητής του Παναθηναϊκού Aktor.

Με τον Μάριους Γκριγκόνις να συμπληρώνει: «Κάθε εκτός έδρας ματς είναι δύσκολο στην Ευρωλίγκα. Όλες οι ομάδες είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές και είναι και επικίνδυνες. Σίγουρα η Εφές έχει προβλήματα άλλα όλοι έχουμε προβλήματα. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο για εμάς ότι παίζουμε με την Εφές. Θα δούμε τι θα γίνει. Εμείς πάμε στην Τουρκία για να κερδίσουμε».

Εκτός φυσικά για το «τριφύλλι» θα είναι οι Χουάντσο Ερνανγκόμεθ και Ιωάννης Παπαπέτρου.

Πολλά τα προβλήματα της Εφές από την άλλη, που δεν θα έχει τους Ροντρίγκ Μπομπουά, Ουίλ Κλάιμπερν, Ελάιζα Μπράιαντ, Άντε Ζίζιτς, Ντέρεκ Ουίλις και Τιμπόρ Πλάις.

Το παιχνίδι, που έχει γίνει sold out, θα ξεκινήσει στις 19:30 και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τo Novasports 4, ενώ διαιτητές θα είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Κάρλος Περούγκα και Ράιν Πεεράντι (Εσθονία).

Την πιο δύσκολη αποστολή μέχρι τώρα στην Euroleague έχει ο Ολυμπιακός, που αντιμετωπίζει τη Ρεάλ στο ΣΕΦ την πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Ευρώπη στην παρούσα φάση.

Εκτός για τους «ερυθρόλευκους» θα είναι ο Φίλιπ Πετρούσεφ, αλλά και ο Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος.

«Νομίζω ότι είναι περιττό να μιλήσουμε για τη δυσκολία του παιχνιδιού. Όλοι αυτό λένε όταν παίζουν με τη Ρεάλ, ότι είναι με βάση τους αριθμούς, τη βαθμολογία και φυσικά με αυτό που βλέπουμε όλοι είναι μια ομάδα, η οποία έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας να παίξεις μαζί της. Πρέπει να γίνουν όλα πολύ καλά για να κερδίσεις. Αυτή είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Μια ομάδα που δεν είχε τραυματισμούς, έχουν επανέλθει όλοι, έχει κορμό από πέρυσι, έχει την προσθήκη του Καμπάτσο, που έχει μεγάλη impact στο παιχνίδι τους. Είναι μια ομάδα που έχει εμπειρία και ξέρουν να παίζουν και μαζί. Άρα λοιπόν πρέπει να κάνεις πολύ καλό παιχνίδι. Φυσικά, πιστεύουμε ότι έχουμε πιθανότητες να κερδίσουμε», τόνισε στις δηλώσεις του ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

Από την άλλη πλευρά, πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τη Ρεάλ ο Σέρχι Ροντρίγκεθ, που δεν ταξίδεψε στην Ελλάδα για τη «διαβολοβδομάδα», καθώς ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο ισχίο.

Το παιχνίδι είναι ήδη sold out και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το Novasports Prime στις 21:15, ενώ διαιτητές θα είναι οι Ίλια Μπελόσεβιτς (Σερβία), Τόμισλαβ Χορντόφ (Κροατία) και Μικέλε Ρόσι (Ιταλία).

Αναλυτικά η 12η αγωνιστική:

Τρίτη 5/12

  • Αναντολού Εφές – Παναθηναϊκός 19:30
  • Άλμπα Βερολίνου – Ζάλγκιρις Κάουνας  21:00
  • Ολυμπιακός – Ρεάλ Μαδρίτης 21:15
  • Παρτίζαν – Μονακό 21:30
  • Μπάγερν Μονάχου – Αρμάνι Μιλάνο 21:30

Τετάρτη 6/12

  • Βιλερμπάν – Μακάμπι Τελ Αβίβ 21:15
  • Βίρτους Μπολόνια – Μπαρτσελόνα  21:30
  • Βαλένθια – Ερυθρός Αστέρας 21:30
  • Μπασκόνια – Φενέρμπαχτσε 21:30

Βαθμολογία