Αυτή η ομάδα έδειξε ένα πολύ σημαντικό πράγμα.
Έδειξε πως ότι και να συμβεί στην πορεία του αγώνα δεν τα παρατάει ποτέ και δεν είναι η πρώτη φορά.
Το έκανε και στο ΑΛΦΑΜΕΓΑ με τον Απόλλωνα όταν της ακυρώθηκαν τρία γκολ και βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να φύγει με ένα τεράστιο διπλό, το έκανε και στο Δασάκι όταν ο χρόνος άρχισε να πιέζει και η άμυνα του Εθνικού αλλά και ο Μπογκαντινοφ έδειχναν ανίκητοι.

Αυτή είναι η Ανόρθωση του Γκαγιέγο η οποία αναγκάζει τον κόσμο της να γεμίζει κάθε γήπεδο.
Γιατί οι Ανορθωσιάτες γέμισαν και το γήπεδο στο Δασάκι, δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν και ήταν ένας από τους λόγους που η ομάδα τους έβγαλε αυτά τα αποθέματα.
Αν μια ομάδα έπρεπε να νικήσει αυτή ήταν η Ανόρθωση αλλά όπως κύλησε το παιχνίδι βρέθηκε προς του φάσματος να αφήσει βαθμούς σε μια έδρα που τα τελευταία χρόνια φεύγει με νίκες.

Πλέον η ομάδα μετρά τέσσερα σερί παιχνίδια αήττητη (τρεις νίκες και μία ισοπαλία) βγάζοντας με εξαιρετικό απολογισμό ένα δύσκολο πρόγραμμα γεμάτο ντέρμπι, έμεινε κοντά στην κορυφή και έχει την προοπτική να ανέβει ακόμα περισσότερο.
Μια προοπτική που δημιουργείται από το πρόγραμμα τριών αγώνων στα οποία θα είναι το φαβορί με Οθέλλο, Νέα Σαλαμίνα και Καρμιώτισσα. Αν πάρει το απόλυτο θα ανέβει ακόμα περισσότερο και θα πάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις στο μεγάλο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ.
O Νταβίντ Γκαγιέγο καλείται να ζυγίσει όλα τα δεδομένα και να αποφασίσει σε πιο από τα επόμενα δύο παιχνίδια δεν θα έχει διαθέσιμους τους Γιάννη Κάργα και Σέρχιο Τεχέρα που συμπλήρωσαν απαγορευτικό αριθμό κίτρινων καρτών (τα επόμενα δύο παιχνίδια είναι με Οθέλλο εντός και Νέα Σαλαμίνα εκτός).

Βέβαια χρονικά θα προηγηθεί το παιχνίδι Κυπέλλου με την ΕΝΑΔ την ερχόμενη Τετάρτη όπου ο στόχος της πρόκρισης είναι αδιαπραγμάτευτος.

Χρίστος Χρίστου