Δηλώσεις στην ιστοσελίδα μας παραχώρησε ο προπονητής της Ομόνοιας 29ης Μαΐου Νεντίμ Τούτιτς, μετά και την μεγάλη νίκη που έφερε την ομάδα στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Μιλήσαμε για την πορεία της ομάδας, την άνοδο, το πρωτάθλημα και τον κόσμο της Ομόνοιας 29ης Μαΐου. 

Για την πορεία της ομάδας και την μεγάλη προσπάθεια που την έφερε στην πρώτη θέση:
«Από την πρώτη μέρα προσπαθούμε και παλεύουμε στα παιχνίδια και στις προπονήσεις γι’ αυτό και είμαστε εδώ που δεν το πίστευε κανένας αλλά εμείς το καταφέραμε. Τα παιδιά παλεύουν και κάνουν τεράστια προσπάθεια για αυτό και είμαστε πρώτοι και τους αξίζουν συγχαρητήρια».
Πιστεύετε ότι μπορεί να συνεχίσει με αυτό το ρυθμό η ομάδα και να πάει για την άνοδο;
«Εμείς θα προσπαθήσουμε να το καταφέρουμε, είναι αρχή ακόμα έχει καλές ομάδες που θα παλέψουν. Εμείς δείξαμε ότι μπορούμε και θα συνεχίσουμε έτσι για να είμαστε εκεί και να πετύχουμε την άνοδο. Πρώτος στόχος είναι η 8αδα για να φύγει η πίεση και μετά θα παίζουμε χωρίς άγχος και θα είναι καλύτερα για εμάς στη συνέχεια».
Πώς βλέπετε το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας μέχρι στιγμής;
«Εγώ το λέω πάντα η Β’ Κατηγορία είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα της Κύπρου. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες και παίκτες με ποιότητα στο παιχνίδι τους. Όλοι μπορούν να χάσουν από όλους σε αυτό το πρωτάθλημα και το βλέπουμε μέχρι στιγμής ότι γίνεται».
Ποιες ομάδες πιστεύετε είναι φαβορί για την άνοδο στην Α’ Κατηγορία;
«Σίγουρα ο Ολυμπιακός, η ΕΝΠ, η FREEDOM24 Ε.Ν.Υ. Διγενής Ύψωνα, η Ομόνοια Αραδίππου και η Πέγεια. Δικαιούνται να πιστεύουν για την άνοδο οι συγκεκριμένες ομάδες. Όμως όλες μπορούν για άνοδο και δικαιούνται να πιστεύουν μέχρι το τέλος αφού όπως είπα δεν υπάρχει ομάδα που δεν είναι καλή αλλά αυτές ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής».
Είναι ο κόσμος της Ομόνοιας 29ης Μαΐου ένα «όπλο» που δεν έχουν οι υπόλοιπες ομάδες της Κατηγορίας πιστεύετε;
«Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Αν δεν είχαμε αυτό το κόσμο δεν θα ήμασταν εδώ τώρα. Είναι η πιο μεγάλη μας δύναμη και μας δίνει ώθηση για την συνέχεια. Είναι ο 12ος μας παίκτης σε κάθε παιχνίδι όπου και να πάμε».

Σόλωνας Κύπρου