Με γκολ απ΄τα…αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς. Μόλις στο 35ο δευτερόλεπτο (!) ο ΟΦΗ βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα.

Ο Ριέρα γέμισε την μπάλα μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Φελίπε σούταρε πάνω στα σώματα, ο Μαρινάκης που ακολουθούσε πήρε το…ριμπάουντ και με νέο σουτ βρήκε δίχτυα (1-0).

Το παιχνίδι άρχισε να γέρνει επικίνδυνα προς την άμυνα την εστία του ΠΑΣ στα πρώτα λεπτά, με τους γηπεδούχους να «φλερτάρουν» και με δεύτερο γκολ.

Στο 7΄προβολή του Ντίκο έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στο 15΄ξανά ο Ντίκο έκλεψε την μπάλα, ντρίμπλαρε και τον τερματοφύλακα του ΠΑΣ (Κλέιμαν) αλλά το πλασέ απέκρουσε ο Εραμούσπε λίγο προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Οι Ηπειρώτες μετά το σοκ του γρήγορου γκολ που δέχτηκαν, άρχισαν σταδιακά μετά το 15΄να ισορροπούν το ματς και να απειλούν την εστία των Κρητικών.

Δοκάρι ο ΠΑΣ

Στο 18΄ κι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Εραμούσπε έπιασε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι με την μπάλα να χτυπάει στο δεξί κάθετο δοκάρι και τον Μπάλαν να μην μπορεί να εκτελέσει σε δεύτερο χρόνο από κοντά.

Non stop ευκαιρίες

Νέα (καλή) χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΣ στο 40΄, όταν μετά από διαγώνιο συρτό σουτ του Σόρια ο Μπάουμαν έδιωξε σωτήρια με πόδι.

Η ομάδα της Ηπείρου έχασε διπλή ευκαιρία για το γκολ της ισοφάρισης στο 51΄. Διαγώνιο σουτ του Μπάλαν μέσα από την περιοχή ο Μπάουμαν απέκρουσε ο αμαρκάριστος Τζίμας έγινε αποδέκτης της μπάλας και με πλασέ από θέση βολής την έστειλε στον…ουρανό!

To «μονότερμα» και η πολιορκία του ΠΑΣ συνεχιζόταν, με την ομάδα του Θανάση Στάικου να χάνει τη μία ευκαιρία μετά την άλλη και τους οπαδούς του ΟΦΗ, να δυσανασχετούν στην εξέδρα για την αμυντική οπισθοχώρηση της ομάδας τους.

Στο 58΄σέντρα του Σόρια, κεφαλιά του Παμλίδη η μπάλα ελάχιστα έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι.  Στο 67΄σέντρα του Ροσέρο στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, κεφαλιά του Παμλίδη, ο Μπάουμαν ενστικτωδώς απέκρουσε σωτήρια.

Στο 67΄σέντρα του Ροσέρο στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, κεφαλιά του Παμλίδη ο Μπάουμαν ενστικτωδώς απέκρουσε σωτήρια.

Σωτήρας ο Μπάουμαν

O «φύλακας – άγγελος» της εστίας του ΟΦΗ, Μπάουμαν εξελίχθηκε σε MVP του ΟΦΗ και πιστώθηκε νέα καθοριστική επέμβαση στο 78΄ μετά από πλασέ του Τζίμα στο δεύτερο δοκάρι.

Στο 84΄ήταν η σειρά του ΟΦΗ να απειλήσει με γκολ, με πλασέ του Νέιρα μέσα από την περιοχή που έδιωξε ο Σόρια λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Επιτέλους γκολ με τον Εραμούσπε (1-1)

Ο ΠΑΣ «ξεκλείδωσε» την εστία των γηπεδούχων και πήρε αυτό που άξιζε στο 85΄. Σέντρα του Σόρια, κεφαλιά του Εραμούσπε στο δεύτερο δοκάρι η μπάλα στα δίχτυα και ισοφάριση (1-1).

Τελευταία καλή στιγμή στο…χορταστικό ματς στο 92΄με τον Φελίπε να πιάνει την κεφαλιά και τον Κλέιμαν να διώχνει σωτήρια στερώντας το γκολ της νίκης από τον ΟΦΗ.

Αποδοκιμασίες και…απολογία

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε τους γηπεδούχους να τα ακούν από τον κόσμο τους σε ένα ματς που εάν κάποιος άξιζε περισσότερο τη νίκη, αυτός ήταν ξεκάθαρα ο ΠΑΣ Γιάννινα που έκανε την καλύτερη φετινή εμφάνισή του και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσε να στήσει…σημαία και να φύγει με το τρίποντο απ΄το Ηράκλειο.

Κακή εμφάνιση για τον ΟΦΗ που εάν δεν είχε τον Μπάουμαν σε σούπερ βραδιά, θα μάζευε περισσότερες φορές την μπάλα μέσα από τα δίχτυα του, με τον Βλάνταν Νταμπράουσκας και τους παίκτες του να…απολογούνται στον κόσμο μετά το τέλος του ματς.

Ο διαιτητής Αριστείδης Βάτσιος (Δυτικής Αττικής) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Τζίμα, Εραμούσπε, Βούρο, Νέιρα.

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Βούρος, Πασαλίδης, Λαμπρόπουλος (90΄Γιαννούλης), Μαρινάκης (71΄Λάρσον), Τοράρινσον, Μεγιάδο, Γκαγέγκος, Ριέρα (46΄Μοσκέρα), Ντίκο (61΄Νέιρα), Φελίπε.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Θανάσης Στάικος): Κλέιμαν, Σόρια, Τσαούσης, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα, Τζίνο (46΄Ροσέρο), Παμλίδης, Τζίμας, Μπάλαν.