Τη Βέντφορετ Κόφου τη γνωρίζουν κυρίως φίλοι του στοιχήματος που περνούν τα πρωινά του Σαββατοκύριακου τσεκάροντας τα αποτελέσματα του ιαπωνικού ποδοσφαίρου.
Φέτος όμως, ο σύλλογος από τον νομό Γιαμανάσι έχει καταφέρει να συγκεντρώνει πάνω της τα βλέμματα, όντας ο πρώτος που μετέχει στο Ασιατικό Champions League ενώ αποτελεί ομάδα Β’ κατηγορίας.
Βλέπετε, η Βέντφορετ έγινε το 2022 η τέταρτη ομάδα στην Ιαπωνία που κατακτά το Κύπελλο ενώ μετέχει στη J2. Κάπως έτσι, εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα εισιτήριο για το Champions League, όπου όποιος περίμενε ότι θα εξελιχτεί σε σάκο του μποξ, διαψεύστηκε.
Βλέπετε, μετά από τέσσερις αγωνιστικές στη φάση των ομίλων, η ομάδα του Γιοσιγιούκι Σινόντα έχει επτά βαθμούς, με το επιβλητικό 4-1 ενάντια στην κινεζική Ζεγιάνγκ να τη φέρνει στην κορυφή μαζί με τη Μέλμπουρν Σίτι!
Πολλά θα κριθούν στις 29/11, όταν οι Ιάπωνες θα φιλοξενήσουν τους Αυστραλούς, γνωρίζοντας πως με νίκη δύνανται μέχρι και να κλειδώσουν τη συμμετοχή τους στους «16».
Όλα αυτά την ώρα που η VFK μάχεται για να μπει στα playoffs ανόδου της Β’ κατηγορίας στο εγχώριο πρωτάθλημα, με στόχο την επιστροφή στα σαλόνια μετά από έξι χρόνια.
Στο δε ρόστερ της, ξεχωρίζει ο άλλοτε διεθνής Νιγηριανός φορ, Πίτερ Ουτάκα, που συνεχίζει στα 39 του την καριέρα του στην Ιαπωνία, έχοντας περάσει όλο σχεδόν το μέρος της καριέρας του από το 2012 και μετά στην Ασία.