Με πείσμα, σκληρή δουλειά και πίστη στον στόχο, η Γιουβέντους κάνει πράξη τις καλοκαιρινές της εξαγγελίες. Η «Μεγάλη Κυρία» δείχνει πεισμωμένη και ικανή να παλέψει μέχρι τελικής πτώσης τη φετινή σεζόν. Οι «Μπιανκονέρι» θέλουν να επιστρέψουν στη κορυφή του ιταλικού ποδοσφαίρου και μετά από τρία… νεκρά χρόνια να κατακτήσουν το Scudetto.
Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παρουσιάζει τη φετινή αγωνιστική περίοδο μια ομάδα με αρχές στο παιχνίδι της. Ένα σύνολο που ξέρει τι θέλει στον αγωνιστικό χώρο και έχει τα μέσα να το διεκδικήσει. Η Γιουβέντους μετά από έντεκα αγωνιστικές βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας της Serie A, μόλις δύο βαθμούς μακριά από τη κορυφή και την πρωτοπόρο Ίντερ.
Η Γιουβέντους για να συνεχίσει στο ίδιο τέμπο και στο δεύτερο μισό της σεζόν είναι σαφές πως θα χρειαστεί ενισχύσεις. Θα χρειαστεί ποδοσφαιριστές πρώτης γραμμής που θα μπουν αμέσως στα πλάνα του Αλέγκρι, θα μάθουν γρήγορα τη φιλοσοφία της ομάδας και θα προσφέρουν στο μέγιστο. Η απώλεια του Φατζόλι – ο Ιταλός μέσος θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν λόγω ποινής του για παράνομο στοιχηματισμό – φέρνει την ομάδα από το Τορίνο στο ψάξιμο του αντικαταστάτη του.
Τα δημοσιεύματα καθημερινά προσθέτουν όλο και περισσότερα ονόματα. Υποψήφιους στόχους που εξετάζει η διοίκηση και το τεχνικό επιτελείο της ιταλικής ομάδας. Σύμφωνα πάντως με τον Ιταλό δημοσιογράφο, Τζιανλούκα ΝτιΜάρτζιο, η «Μεγάλη Κυρία» θα αποκτήσει μέσο από το πάνω ράφι. Οι επιλογές κατά τον Ιταλό ρεπόρτερ είναι δύο και έρχονται από τον μαγικό κόσμο της Premier League. Μιλάμε για τους Κάλβιν Φίλιπς της Μάντσεστερ Σίτι και τον Τόμας Πάρτει της Άρσεναλ. Η Γιουβέντους θα παλέψει για τον δανεισμό ενός εκ των δύο μέσων ελπίζοντας πως μία από τις περιπτώσεις θα έχει αίσιο τέλος.