Ο Άρης υποδέχεται (22/11, 20:00) την Ουλμ στο Nick Galis Hall για την 8η αγωνιστική του Eurocup και ο Γιάννης Καστρίτης αναφέρθηκε τόσο στην ποιότητα της πρωτοπόρου του γερμανικού Πρωταθλήματος αλλά και στην πνευματική συγκέντρωση που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες του από το ξεκίνημα του αγώνα.
Ο Άρης προέρχεται από το αρνητικό σερί των τριών διαδοχικών ηττών εκ των οποίων οι δύο είχαν… το ίδιο σενάριο. Οι «κίτρινοι» βρέθηκαν με διαφορές είκοσι πόντων πίσω στο σκορ, επέστρεψαν στη διεκδίκηση της νίκης αλλά στο τέλος δεν κατάφεραν την ολική ανατροπή. «Είναι ζήτημα πνευματικής συγκέντρωσης», παραδέχθηκε ο Γιάννης Καστρίτης στη σημερινή (21/11) media day υποστηρίζοντας ότι περιμένει παίκτες του να αποφύγουν τα άσχημα ξεκινήματα στα παιχνίδια.
Αναφερόμενος στην ποιότητα της Ουλμ υποστήριξε ότι… «είναι πρωταθλήτρια Γερμανίας και αυτή τη στιγμή πρωτοπόρος. Πρόκειται για ποιοτική ομάδα με παίκτες στους οποίους αρέσει να τρέχουν στο ανοιχτό γήπεδο, με καλή χημεία και ταχύτητα οι οποίοι παίρνουν πολλούς πόντους στον αιφνιδιασμό. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι να παίξουμε όπως ξέρουμε δυνατά και να ελέγξουμε το παιχνίδι μέσα από την άμυνα μας και από εκεί και πέρα να διαβάσουμε σωστά τις επιλογές μας στην επίθεση και να διεκδικήσουμε τη νίκη».
Ο Άρης θα αγωνιστεί δίχως τον Ισμαέλ Σανόγκο και αναφερόμενος στην απουσία του Ιβοριανού φόργουορντ, ο προπονητής του Άρη απάντησε ότι… «θα την διαχειριστούμε όπως διαχειριζόμαστε την απουσία κάθε τραυματία. Δυστυχώς σε κάθε παιχνίδι έχουμε να διαχειριστούμε μία τέτοια απουσία και τα παιδιά που θα κληθούν να αντικαταστήσουν τον Ίσμαελ θα δώσουν το 100% και θα παίξουν και τον Σανόγκο».
Εκτός του Διαμαντή Σλαφτσάκη, ο Ρόνι Χάρελ Τζούνιορ είναι από αυτούς που θα κληθούν να αντικαταστήσουν τον Σανόγκο. «Έτσι είναι το μπάσκετ και πρέπει να προσαρμοστώ να παίξω σ’ αυτή τη θέση», απάντησε ο Αμερικανός σε σχετική ερώτηση, τονίζοντας ότι είναι απαραίτητο για την ομάδα να επιστρέψει στις νίκες. «Θέλουμε να ανακάμψουμε, να παίξουμε σαν Αρης μειώνοντας τα λάθη και αποδίδοντας καλύτερη άμυνα. Έχουμε συζητήσει για τα λάθη που κάναμε», είπε μεταξύ άλλων.