Ο Φιλίπ Πετρούσεβ μίλησε στην εκπομπή Playmakers της Nova για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, τις συστάσεις που πήρε από πρώην παίκτες των ερυθρολεύκων, αλλά και το χρόνο που θα χρειαστεί για να ξαναβρεί τα πατήματά του, μιας και το τελευταίο διάστημα ακολουθούσε κατά βάση ατομικό πρόγραμμα.
Λίγες μέρες μετά την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, ο Φιλίπ Πετρούσεβ παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Playmakers της Nova και τους Δώρα Παντέλη – Γρηγόρη Παπαβασιλείου. Ο 23χρονος διεθνής Σέρβος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους είπε “ναι” στην πρόταση των ερυθρολεύκων, αλλά και σε αυτά που μπορεί να κάνει ο ίδιος στο παρκέ μόλις βρει τον αγωνιστικό του ρυθμό.
«Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι πολύ παθιασμένοι. Πρέπει να περιμένουν ότι κι εγώ θα παίζω με πάθος και ενέργεια. Θα έλεγα ότι είμαι περισσότερο τεσσάρι. Αλλά μπορώ να παίξω και στο πέντε. Μπορώ να βοηθήσω και στις δύο θέσεις.
Πρόσφατα σκέφτηκε το ενδεχόμενο της Ελλάδας και του Ολυμπιακού, γιατί είναι κορυφαία ομάδα, που παλεύει κάθε χρόνο για τους τίτλους και έχει εξαιρετικούς οπαδούς.
Δεν είχα μιλήσει πριν υπογράψω με τον κόουτς Μπαρτζώκα. Όταν ήμουν στις ΗΠΑ συζητούσα με τον μάνατζέρ μου για το πού μπορώ να ταιριάξω καλύτερα και αποφασίσαμε ότι η κατάλληλη ομάδα είναι ο Ολυμπιακός, γιατί δεν έχουν άλλο παίκτη με τα δικά μου χαρακτηριστικά. Ο κόουτς μου είπε να μην αγχωθώ.
Με τον Βεζένκοβ μιλήσαμε πολύ για τον Ολυμπιακό, μου έδωσε πληροφορίες από πρώτο χέρι και μου εξήγησε τι να περιμένω.
Σίγουρα ανυπομονώ για τα ελληνικά ντέρμπι. Πέρσι έπαιξα πολλά ντέρμπι στη Σερβία και θέλω να συγκρίνω τις εμπειρίες. Είδα κάποια video από τα περσινά ντέρμπι αιωνίων, ελπίζω να μην βγουν τα πράγματα εκτός ελέγχου.
Όχι δεν μίλησα με τον Βιλντόσα. Νομίζω ότι δεν επιτρέπεται να μιλάμε με τους παίκτες του Παναθηναϊκού (γέλια). Μίλησα με κάποιους άλλους παίκτες που έχουν περάσει από την Ελλάδα, όπως ο Χασάν Μάρτιν και ο Μπεν Μπέντιλ, αλλά δεν μιλάω με παίκτες του Παναθηναϊκού.
Είδα για λίγο τον Μιλουτίνοβ πριν η ομάδα φύγει για το Μονακό. Είναι κυρίαρχος στην EuroLeague από τότε που επέστρεψε. Ανυπομονώ να μοιραστώ το παρκέ μαζί του. Περάσαμε αρκετό χρόνο μαζί το καλοκαίρι στην Εθνική Σερβίας.
Μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο ανταγωνίζεται ο Ολυμπιακός, το πόσο physical είναι η ομάδα και ο τρόπος με τον οποίο γυρνάνε την μπάλα για να βρουν τα καλύτερα σουτ. Αυτά είναι χαρακτηριστικά μίας ομάδας που θέλει να κερδίζει.
Γιατί να μην κερδίσουμε την EuroLeague; Είναι μία δύσκολη διοργάνωση και πρέπει να πάμε βήμα-βήμα.
Τους τελευταίους ένα-δύο μήνες έκανα κυρίως ατομικό πρόγραμμα και προσπαθούσα να μείνω σε φόρμα. Σε επίπεδο φυσικής κατάστασης είμαι εντάξει νομίζω, αλλά θα χρειαστώ λίγο χρόνο για να μπω σε αγωνιστικό ρυθμό.
Θέλω οι οπαδοί του Ολυμπιακού να έρχονται σε κάθε παιχνίδι και να μας στηρίζουν, όπως κάνουν. Εμείς θα αναλάβουμε τα υπόλοιπα.
Δεν έχω μάθει ακόμα κακές λέξεις στα ελληνικά, νομίζω θα γίνει αυτό. Ξέρω τα βασικά, καλημέρα, καλησπέρα. Ξέρω και μία κακή, αρχίζει από μ..», είπε μεταξύ άλλων ο Πετρούσεβ.