Τα δεδομένα λίγες ώρες πριν απ’ τη μάχη του Παναθηναϊκού με τη Βιγιαρεάλ (30/11, 22:00) στο “Estadio de la Ceramica” δείχνουν να είναι εις βάρος του… Με τη πλάτη στον τοίχο, μετά τις δύο κολλητές ήττες από τη Ρεν σε “Απόστολος Νικολαΐδης” (1-2) και “Riazhon Park”.

Με πληγές απ’ την σκληρή (έτσι όπως διαμορφώθηκε το ματς) ήττα απ’ τον Άρη στο “Βικελίδης” την περασμένη Κυριακή (26/11). Με λειψή άμυνα και μόνιμες πλέον τις απουσίες των Χόρντουρ Μάγκνουσον και Έρικ Πάλμερ-Μπράουν.

Και με αντίπαλο μία ομάδα η οποία μπορεί να μην βρίσκεται φέτος και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει ανέβει πολλά σκαλοπάτια στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, κατακτώντας το Europa League το 2021 και φτάνοντας ως τους “4” του Champions League ένα χρόνο μετά (2022). Συν βεβαίως τη δυσμενέστατη παράδοση που έχει επί ισπανικού εδάφους, όπου δεν έχει νικήσει ποτέ στην ιστορία του.

Ο Παναθηναϊκός, εντούτοις, είναι αποφασισμένος να το παλέψει μέχρι… τέλους στο αποψινό ματς με τα “κίτρινα υποβρύχια” και πάει για ένα… all in προκειμένου να διεκδικήσει τις πιθανότητές που του έχουν μείνει για να μπει στην πρώτη δυάδα της βαθμολογίας του 6ου ομίλου και στα νοκ-άουτ του Europa League. Ή στο μίνιμουμ του στόχου, να μπορέσει να πάρει την 3η θέση που οδηγεί στα μπαράζ εισόδου στους “16” του Europa Conference League.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (29/11) με προπόνηση στο γήπεδο που θα διεξαχθεί το αποψινό ματς κι ο Παναθηναϊκός θα ψάξει άλλη μία ευρωπαϊκή υπέρβαση.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν έχει ανοίξει πολλά απ’ τα “χαρτιά” του όσον αφορά την ενδεκάδα, ωστόσο, οι σκέψεις του εστιάζονται σε ένα σχήμα που θα παραπέμπει σε μεγάλο βαθμό σ’ αυτό που παρέταξε στο ντέρμπι της 22ας Οκτωβρίου με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και κυριάρχησε απόλυτα για ένα ημίχρονο απέναντι στον “αιώνιο” αντίπαλό του.

Αράο για στόπερ, “μέσα” ο Ρουμπέν

Δηλαδή, με τον Γουίλιαν Αράο στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Μπαρτ Σένκεφελντ και τον Ρουμπέν Πέρεθ στον άξονα της μεσαίας γραμμής στο πλευρό του Άνταμ Τσέριν ή του Τόνι Βιλένα. Από εκεί και πέρα στη μεσοεπιθετική τριάδα θα επανέλθει έπειτα από δύο ματς στον πάγκο ο Σεμπαστιάν Παλάσιος και θα παραμείνει βασικός ο Μπερνάρ Ντουάρτε.

Εφόσον επιλεγεί στην ενδεκάδα ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα, ο Βραζιλιάνος θα πάει στο “10” με τον Καταλανό εξτρέμ να ξεκινάει δεξιά και τον Παλάσιος αριστερά παίζοντας με ανάποδα πόδια.

Αν τώρα παίξει βασικός ο Τζούριτσιτς, θα πάει εκείνος στο “10” και ο Μπερνάρ θα ξεκινήσει δεξιά. Στην κορυφή της επίθεσης θα παραμείνει ο Φώτης Ιωαννίδης, ενώ στο τέρμα ο Γιοβάνοβιτς “έδειξε” με τις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου πως εμπιστεύεται απόλυτα τον Αλμπέρτο Μπρινιόλι, παρά τα δύο μεγάλα λάθη του στα τελευταία ματς με τη Ρεν και τον Άρη. Και η λογική υπαγορεύει πως θα είναι βασικός (και) στο αποψινό ματς. Τα δε άκρα της “πράσινης” άμυνας θα καλύψουν οι Γιώργος Βαγιαννίδης και Φίλιπ Μλαντένοβιτς.

Την αποστολή του Παναθηναϊκού για το ματς με τη Βιγιαρεάλ συγκροτούν οι Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Σιδεράς, Ρουμπέν, Αράο, Τσέριν, Βιλένα, Μπερνάρ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Μαντσίνι, Αϊτόρ, Ιωαννίδης και Σπόραρ.

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε ο Σλοβάκος, Ιβάν Κρούζλιακ, κατηγορίας Elite. Στο πλευρό του θα βρίσκονται οι συμπατριώτες του Γιαν Πόζορ, Άνταμ Γέκελ, 4ος ο Πίτερ Κράλοβιτς και στο VAR ο Γερμανός Μπάστιαν Ντάνκερτ, με τον Τούρκο Άλπερ Ουλούσου.