Την ερχόμενη Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, θα κατεδαφιστούν οι πρώτες δύο πολυκατοικίες στον προσφυγικό οικισμό Απόστολος Ανδρέας στα Λατσιά, οι οποίες έχουν κριθεί επικίνδυνες. Σύμφωνα με αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, στην ίδια θέση θα ανεγερθούν δύο νέες πολυκατοικίες, με άνετα διαμερίσματα, στο πλαίσιο του Σχεδίου ΚτίΖΩ, του Υπουργείου Εσωτερικών.
Μέχρι τότε οι ένοικοι διαμένουν σε άλλους χώρους με κρατική επιδότηση του ενοικίου.
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης ανέφερε ότι «η κυβέρνηση προχωρεί στην επίλυση ενός προβλήματος δεκαετιών, θέλοντας να διασφαλίσει την ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση εκατοντάδων οικογενειών, που διαμένουν σε πολυκατοικίες, οι οποίες χρήζουν αναδόμησης ή ανακαίνισης.»
«Εκφράζουμε ικανοποίηση για τους ρυθμούς υλοποίησης του σχεδίου ΚτίΖΩ, το οποίο αποτελεί την πιο δραστική παρέμβαση του Κράτους στον τομέα της στέγασης στα τελευταία 50 χρόνια, από τότε που κλήθηκε να ανταποκριθεί στην ανάγκη μαζικής στέγασης των εκτοπισθέντων μετά την εισβολή. Βάσει του ενδιαφέροντος συμμετοχής που έχει εκδηλωθεί μέχρι στιγμής, έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις για τις υπόλοιπες ομάδες δικαιούχων από τις 20 πολυκατοικίες που είναι προς άμεση κατεδάφιση, καθώς και για κάποιες ομάδες δικαιούχων από τις 23 πολυκατοικίες που θα κατεδαφιστούν σε μεταγενέστερο στάδιο. Πριν το τέλος του έτους, θα προκηρυχθεί διαγωνισμός για την κατεδάφιση των επόμενων πολυκατοικιών που έχουν εκκενωθεί.»