Τα χρειάστηκε στο τέλος, αλλά τελικά άλωσε το «Θεράμικα» η Μπιλμπάο! Οι Βάσκοι πέρασαν με 3-2 από την έδρα της Βιγιαρεάλ για την 12η αγωνιστική της La Liga, επέστρεψαν στα τρίποντα και στην πέμπτη θέση. Συνεχίζει να απογοητεύει το «Κίτρινο Υποβρύχιο», που παρέμεινε στους δώδεκα βαθμούς.

Με το…καλησπέρα στο ματς η Μπιλμπάο πήρε το προβάδισμα στο σκορ. Συγκεκριμένα στο 2ο λεπτό, ο Ν. Γουίλιαμς πάσαρε στον Ντε Γαλαρέτα, ο οποίος με ένα καταπληκτικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Γιόργκενσεν για το 0-1. Σ

το 9’ η Βιγιαρεάλ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά το σουτ του Καπού πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 23’ ο Ν. Γουίλιαμς άφησε την μπαγκέτα του δημιουργού και πήρε αυτή του σκόρερ, καθώς με πλασέ προ κενής εστίας έγραψε το 0-2.

Επτά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Ι. Γουίλιαμς να γράψει το όνομα του στον πίνακα τον σκόρερ, καθώς με πλασέ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή  ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Στο 45+1’ ο Σέρλοθ σκόραρε, με το γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ και στο 52’ ο Σιμόν είπε όχι στον Νορβηγό φορ.

Στο 64’ το σουτ του Σάνθετ πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 71’ ο Μπαένα σημάδεψε το δοκάρι. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Καπού αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Στο 86’ ο Μορένο μείωσε σε 1-3 με πλασέ του Μορένο και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ο Σέρλοθ με κεφαλιά έγραψε το τελικό 2-3.

 

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Γιόργκενσεν, Αλτιμίρα(64’ Κίκο), Αλμπιόλ, Γκάμπια(46’ Μαντί), Ρομέρο(46’ Α. Μορένο), Ακχομάχ(77’ Πασκουάλ), Καπού, Παρέχο(64’ Τέρατς), Μπαένα, Μορένο, Σέρλοθ

ΜΠΙΛΜΠΑΟ: Σιμόν, Ντε Μάρκος, Βίβιαν, Παρέδες, Λέκουε, Βέσγα, Ντε Γαλαρέτα(77’ Ντ. Γκαρσία), Σάνθετ(85’ Μουνιάιν), Ν. Γουίλιαμς(77’ Γκόμεθ), Ι. Γουίλιαμς(85’ Βιγιαλίμπρε), Γκουρουθέτα(67’ Μπερενγκέρ)