Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού οδηγούνται εκ νέου σήμερα, οι δύο εκ των τεσσάρων υπόπτων για το στύγερο έγκλημα που διαπράχθηκε σε βάρος του 55χρονου Θανάση Καλογερόπουλου στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το ανακριτικό έργο των Αρχών, χωρίς να αποκλείονται νέες συλλήψεις, εφόσον εξασφαλιστούν ισχυρά στοιχεία και μαρτυρίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε στην εκπομπή ALPHA Καλημέρα η δημοσιογράφος Έρικα Καβάζη, οι ανακριτές της υπόθεσης αναμένεται να ζητήσουν ανανέωση της προσωποκράτησης του 41χρονου και του 44χρονου που συνελήφθησαν αρχικά για τον φόνο Καλογερόπουλου, επικαλούμενοι νέα στοιχεία.

Χρίστος Ανδρέου – Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας
Έχουμε στα χέρια μας κάποια τεκμήρια στη βάση των οποίων έχουμε προχωρήσει στη σύλληψη των προσώπων αυτών. Σίγουρα υπάρχει ένα μεγάλο ανακριτικό έργο μπροστά μας. Πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση που θα πρέπει να τεκμηριωθεί, ώστε η μαρτυρία που θα εξασφαλιστεί να είναι τέτοια για να μπορέσει να καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για τα όποια αδικήματα ενδεχομένως προκύψουν […] Κατά την έρευνα προκύπτουν, ξεκινήσαμε με δύο πρόσωπα, στη συνέχεια συλλάβαμε ακόμη δύο, κατά τη διάρκεια των ερευνών που γίνονται σίγουρα δεν αποκλείεται, αν υπάρξει κάποια μαρτυρία να προχωρήσουμε και σε άλλες συλλήψεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο 41χρονος φέρεται να είναι ο οδηγός της μοτοσικλέτας μεγάλου κυβισμού που κατεγράφη από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης αμέσως μετά τη διάπραξη της εγκληματικής ενέργειας, ενώ ο 44χρονος, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι ιδιοκτήτης της έπαυλης όπου τους τελευταίους δύο μήνες οργανώθηκε η δολοφονική ενέδρα σε βάρος του 55χρονου.

Στο πλαίσιο των εξετάσεων, την περασμένη Παρασκευή οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ακόμη δύο προσώπων, ηλικίας 22 και 21 ετών.