Ο Τιμούρ Κετσπάγια παραχώρησε διάσκεψη τύπου ενόψει της αναμέτρησης της Εθνικής Κύπρου κόντρα στην αντίστοιχη της Ισπανίας στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ».
Το βίντεο και όλα όσα είπε:
Αρχικά: «Πριν να φτάσουμε στο αυριανό ματς, η πορεία μάς σε αυτή τη διοργάνωση, μας στενοχωρεί όλους. Βρεθήκαμε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο και κάναμε ότι καλύτερο μπορούσαμε. Σε κάποια ματς μπορούσαμε να ανταγωνιστούμε κάποιες ομάδες αλλά σε άλλα ήμασταν καλοί κατά διαστήματα και δεν μπορούσαμε να πάρουμε κάτι. Η Ισπανία είναι πολύ δύσκολη ομάδα. Η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Θα είναι δύσκολο ματς. Είναι θετικό ότι θα είναι γεμάτο το γήπεδο. Θα δώσουμε το καλύτερο μας κι όπου βγει».
Τι έμαθαν από το πρώτο παιχνίδι στη Γρανάδα: «Μέχρι το 70′ ήμασταν σε αυτό που θέλαμε πριν το ματς. Δυστυχώς τα τελευταία 20 λεπτά δεν αντέξαμε στην πίεση της Ισπανία και δεχθήκαμε πολλά γκολ και τη βαριά ήττα. Δεν μάθαμε στη Γρανάδα ή αύριο τι ομάδα είναι η Ισπανία και σε ποιες ομάδες αγωνίζονται οι παίκτες της. Είναι μια πολύ καλή ομάδα με έμπειρους και νεαρούς παίκτες. Πρέπει να προσπαθήσουμε πάρα πολύ για να πάρουμε κάτι».
Παρέμβαση Τιμούρ Κετσπάγια σε ερώτηση για το ότι οι Κύπριοι φίλαθλοι περίμεναν περισσότερα από τους παίκτες που παίζουν εξωτερικό: «Θα διαφωνήσω με την ερώτηση ότι περιμένουν μόνο από τους παίκτες που παίζουν εξωτερικό. Το σημαντικό είναι ότι πρέπει και εμείς να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα από τον όμιλο που βρισκόμαστε. Να δούμε και σε ποιο επίπεδο βρισκόμαστε. Όταν παίξαμε δύο φορές στο Nations League, μια διοργάνωση που είναι πιο κοντά στις δυνατότητες μας, τερματίσαμε τελευταίοι και αυτό λέει κάτι. Πρέπει να προβληματιστούμε. Ποιος είναι ο λόγος; Τι υπάρχει πίσω από αυτό; Αυτός ο όμιλος μας δείχνει ότι πρέπει να βελτιώσουμε κάποια πράγματα γιατί δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τις άλλες ομάδες. Φανταστείτε τι πρέπει να πει ο προπονητής της Εθνικής Νορβηγίας που είχε δύο παίκτες που διεκδικούσαν τη χρυσή μπάλα και δεν θα πάρει την πρόκριση. Το μάξιμουμ το δίνουμε αλλά πιστεύω πως δεν είναι αρκετό. Εγώ δεν κάνω μαθήματα σε άλλους. Πρέπει να δούμε τα προβλήματά που υπάρχουν και τι μπορούμε να κάνουμε».
Για το τι πρέπει να γίνει: «Οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές πρέπει να προσπαθήσουν πολύ περισσότερο. Παίζεται Κυπριακό πρωτάθλημα χωρίς Κύπριους. Δεν έχουμε ομάδα με Κύπριους στην Ευρώπη. Είναι ο Άρης, αλλά παίζει μόνο με ξένους. Λέχθηκαν πολλά, είπαν αναγκαστικά να παίζουν δύο Κύπριοι. Δεν ξέρω αν είναι σωστό γιατί μετά ίσως χάσουμε όσα δημιουργήσαμε στην Ευρώπη όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να δείξουμε εμπιστοσύνη στους Κύπριους παίκτες γιατί υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν καλύτερα και από τους ξένους. Δυστυχώς οι Κύπριοι αγωνίζονται περισσότερα για να γλιτώσουν οι ομάδες το πρόστιμο. Μια λύση είναι να πάνε στο εξωτερικό να πάρουν εμπειρίες και από εκεί. Πρέπει να συνεχίσουμε και να βελτιωνόμαστε».
Για το αν έχει αδικηθεί που ανέλαβε την Εθνική σε αυτή την περίοδο: «Δεν είναι ότι δεν ήξερα τι θα αντιμετωπίσω. Δεν μετανιώνω. Όταν είσαι προπονητής πρέπει να δεχθείς και την αποτυχία. Ήμουν και στην Εθνική Γεωργίας, ξέρω τι σημαίνει να κοουτσάρεις Εθνική. Η Κύπρος είναι δεύτερη πατρίδα μου. Δεν είναι αυτή η Εθνική ομάδα. Οι δυνατότητες των παιδιών είναι πολύ μεγαλύτερες. Βρεθήκαμε σε δύσκολο όμιλο και μας πήρε από κάτω». 

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: