Ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης, Δημήτρης Χριστοφόρου, μίλησε στον Super Sport FM 104.0, για όλα όσα αφορούν την ομάδα του.
Αναλυτικά:
Για το ότι ήταν η νίκη της αγωνιστικής: «Αν ήταν η νίκη της αγωνιστικής δεν ξέρω. Ήταν μια αγωνιστική με ενδιαφέροντα πράγματα. Πήραμε μια σημαντική νίκη γιατί επικρατήσαμε ενός αντιπάλου που έχει τους ίδιους στόχους μαζί μας και κυριαρχήσαμε στο γήπεδο. Η ομάδα που άξιζε να νικήσει ήταν η δική μας με βάση την εικόνα. Τέτοιες νίκες κάνουν χαρούμενους τους πάντες. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ο ενθουσιασμός που διακατέχει τους φίλους της ομάδας μας, δεν διακατέχει το προπονητικό τιμ. Έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς κόντρα στην ΑΕΚ και θέλουμε να έχουμε ανάλογη συνέχεια».
Αν είναι διαφορετική πλέον η προσέγγιση του:  «Ο προπονητής μας έχει εξηγήσει τη φιλοσοφία του από την πρώτη μέρα και δεν έχει αλλάξει κάτι. Το πως την έχει περάσει στους ποδοσφαιριστές είναι πολύ υψηλό το ποσοστό, κι αυτό το βλέπεις από τις αλλαγές προσώπων, σχηματισμών. Εμπιστεύεται όλους τους ποδοσφαιριστές του και ξέρει τι μπορεί να δώσουν».
Για τον Σάλβα Φερέρ: «Δεν χρειάζεται να έχεις επιπλέον κίνητρο όταν αγωνίζεσαι κόντρα στον Απόλλωνα, αλλά εμείς είχαμε έναν επιπλέον λόγο. Το γεγονός όμως ότι υπήρχε ένας ακόμα ποδοσφαιριστής στο γήπεδο, κι ας ήταν στη Βαρκελώνη μας έκανε να θέλουμε περισσότερο τους τρεις βαθμούς. Έπαιζαν οι άλλοι για χάρη του. Γι’ αυτό ήταν η φανέλα του στο γήπεδο. Η νίκη αφιερώθηκε στον Φερέρ».
Αν είναι ικανοποιημένοι από τη νίκη και τη συγκομιδή των τεσσάρων βαθμών: «Ήμασταν καλύτεροι από τον αντίπαλο και νικήσαμε δίκαια. Μετά από 12 αγωνιστικές κανείς δεν μπορεί να πει ότι «κλέψαμε» τους τρεις βαθμούς. Η βαθμολογία αντικατοπτρίζει την εικόνα του τι έχουμε δει μέχρι τώρα. Άρης, ΑΠΟΕΛ και Πάφος FC είναι οι τρεις ομάδες που δεν νικήσαμε».
Αν τους…άνοιξε η όρεξη: «Δεν ήμασταν ποτέ σε δίαιτα όσον αφορά τις φιλοδοξίες μας. Αυτό επιδιώκουμε. Κανείς δεν μπορεί να σου πει από τώρα πάμε για πρωτάθλημα. Η Ανόρθωση όταν αρχίζει μια χρονιά διεκδικεί τίτλους, όμως δεν παίζουμε μόνοι μας. Δεν θα είναι εύκολο. Μας ικανοποιεί το γεγονός πως η εικόνα της ομάδας είναι σταθερή και πολύ καλή μέσα στον αγωνιστικό χώρο».
Για τον Σάμπο κι αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής όπως ο Κίκο: «Ο αρμόδιος να απαντήσει είναι ο προπονητής μας».
Για τον Γκαρσία ο οποίος αποχώρησε τραυματίας: «Δεν έχουμε ενημέρωση από το ιατρικό μας επιτελείο, αν όχι σήμερα, μέχρι αύριο θα γνωρίζουμε».
Τα αγωνιστικά νέα: «Θα δούμε την περίπτωση του Μιχάλη Ιωάννου, αν θα προλάβει το ντέρμπι με την ΑΕΚ. Από την άλλη περιμένουμε, όπως είπα και πριν την ενημέρωση για τον Γκαρσία. Όσον αφορά τον Γκερέρο ακολουθεί ένα ειδικό πρόγραμμα. Αξιολογείται καθημερινά και μόλις μας δώσει το πράσινο φως το ιατρικό επιτελείο τότε θα αγωνιστεί και πάλι. Ο Αρτυματάς με τη νέα χρονιά θα είναι έτοιμος».
Για τους οπαδούς: «Είναι σε κάθε ματς δίπλα μας. Τους χρειαζόμαστε και κόντρα στην ΑΕΚ. Προσφέρεται η μέρα και η ώρα (Σάββατο, 2/12-19:00), για ένα sold out».