Στην… αντεπίθεση περνά η Λιόν για την υπόθεση της επαναπροσδιορισθείσας, για τις 6 Δεκέμβρη, αναμέτρησης με τη Μαρσέιγ.
Συγκεκριμένα, οι «Λιονέ» ανακοίνωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση για την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής να μην επιβάλει κυρώσεις στους Μασσαλούς, για την επίθεση στο πούλμαν της ομάδας τους που προκάλεσε σοβαρό τραυματισμό στον Φάμπιο Γκρόσο.
Μάλιστα, η Λιόν τόνισε ότι είναι βαθιά συγκλονισμένη, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη απόφαση!
Αναλυτικά, η ανακοίνωση της Λιόν:
«Η Λιόν είναι βαθιά συγκλονισμένη από την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής να κηρύξει αναρμόδια να αντιμετωπίσει τα εξαιρετικά σοβαρά περιστατικά που εμπόδισαν σοβαρά την άφιξη της επαγγελματικής της ομάδας κοντά στο στάδιο Βελοντρόμ, την Κυριακή 29 Οκτωβρίου, για τη 10η αγωνιστική της Ligue 1.
Αυτή η απαράδεκτη απόφαση δείχνει κατηγορηματικά ότι η LFP απαλλάσσεται από την ευθύνη για αυτά τα σοβαρά επεισόδια βίας που είχαν ως αποτέλεσμα:
– Την επίθεση στον προπονητή των παικτών της Λιόν
– Τον σοβαρό τραυματισμό στα μάτια του προπονητή της, Φάμπιο Γκρόσο -που απαιτούσε 12 ράμματα και άδεια από τη δουλειά- και του βοηθού του, Ραφαέλε Λόνγκο
– Την επίθεση σε 6 λεωφορεία που μετέφεραν οπαδούς έχοντας κάνει την ίδια διαδρομή με αυτή των παικτών, 20 λεπτά μετά τα πρώτα επεισόδια.
Στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος, όπου όλες οι πλευρές φαίνεται να επιδιώκουν να αποφύγουν τις ευθύνες τους, η Λιόν θα ήθελε να επισημάνει ότι αυτά τα σοβαρά γεγονότα είχαν σημαντικές επιπτώσεις σε ολόκληρη την επαγγελματική της ομάδα και τους υποστηρικτές της.
Κατά συνέπεια, η Λιόν ανακοινώνει ότι θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής προκειμένου να μην μείνουν αναπάντητα αυτά τα απαράδεκτα γεγονότα».