Για την πρόταση νόμου σχετικά με τον εκφοβισμό, τοποθετήθηκε η πρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥΑννίτα Δημητρίου τονίζοντας ότι «σήμερα στέλνουμε ένα ηχηρό μήνυμα ότι το bullying δεν είναι πλέον ανεκτό».

Όπως τόνισε σε δήλωσή της, μέσα από κατασταλτικά μέτρα ισχυροποιούμε το θεσμικό πλαίσιο με στόχο τον περιορισμό αυτού του νοσηρού φαινομένου. Τα τελευταία άλλωστε περιστατικά εκφοβισμού καταδεικνύουν την ανησυχητική αύξηση και τάση του φαινομένου αυτού».
Την ίδια στιγμή ευχαρίστησε τον βουλευτή του ΑΚΕΛ, Ανδρέα Πασιουρτίδη «που μαζί καταλήξαμε σε αυτό το ενοποιημένο κείμενο, αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους οι οποίοι κατέθεσαν τις απόψεις και εισηγήσεις τους».
«Αυτό που πρέπει να πούμε σήμερα είναι ότι η ενοποιημένη πρόταση Νόμου θεσπίζει ένα νέο ποινικό αδίκημα, αυτό του σχολικού εκφοβισμού, γιατί το υφιστάμενο πλαίσιο δεν είναι αρκετό και περιλαμβάνει τον σχολικό, εργασιακό και εκφοβισμό στο στράτευμα και στον αθλητισμό, τόνισε.

Καταλήγοντας, σημείωσε πως «θέλουμε να συγκεκριμενοποιήσουμε το συντομότερο δυνατό όλες αυτές τις εισηγήσεις που ακούστηκαν και να τεθεί ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων για να δοθεί ένα πολύ ηχηρό και ισχυρό μήνυμα στην κοινωνία»