Ο εκπρόσωπος τύπου της Ανόρθωσης, Δημήτρης Χριστοφόρου, παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0.
Αναλυτικά:
Για το πρόβλημα υγείας του Σάλβα: «Οφείλουμε να παραδεχθούμε πως τέτοιες στιγμές τα σημαντικά είναι άλλα. Όχι το ποδόσφαιρο. Όταν κινδυνεύει η υγεία κάποιου ποδοσφαιριστή, νια νίκη ή ένα γκολ την Κυριακή είναι το λιγότερο. Ευχαριστούμε όλους όσοι ευχήθηκαν στον Σάλβα Φερέρ. Βοήθησαν και τον ίδιο να συνειδητοποιήσει ότι είναι η αρχή μιας μακράς διαδρομής αλλά στο τέλος υπάρχει φως στο τούνελ και δεν είναι μόνος του. Θα αναχωρήσει για Ισπανία για να είναι κοντά στην οικογένεια του και θα αρχίσει εκεί την αγωγή που του έχουν συστήσει οι γιατροί. Είναι και αγωνιστική απώλεια, αλλά το σχολιάζω τελευταία γιατί όταν μιλάμε για ανθρώπινα, τα αγωνιστικά, όπως είπα έρχονται σε δεύτερη μοίρα».
Για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα: «Έχουμε ένα ντέρμπι σ’ ένα δύσκολο γήπεδο που θα είναι γεμάτο τουλάχιστον από τη δική μας πλευρά. Το περιμένουν και οι δύο ομάδες. Για εμάς είναι η ευκαιρία να δώσουμε συνέχεια στις επιτυχίες μετά τη νίκη κόντρα στην Ομόνοια. Δεν θα είναι εύκολο αλλά όπως είπαμε από την αρχή της σεζόν η ομάδα δεν φοβάται κανένα και μπορεί να νικήσει τον οποιοδήποτε αντίπαλο».
Για τα αγωνιστικά δεδομένα: «Απομένουν δύο προπονήσεις πρωινές. Είναι ανοικτά τα ζητήματα του Ιωάννου και Μουσοντά. Ο Μουσοντά έχει καλές πιθανότητες να είναι στην αποστολή, αλλά αντιθέτως, πολύ δύσκολα ο Μιχάλης Ιωάννου θα προλάβει. Θα τον δούμε μάλλον από την επόμενη αγωνιστική».
Για το εμπάργκο: «Έχει σημασία να πούμε ένα-δυο πράγματα. Το ξέραμε γιατί η διοίκηση από την αρχή είχε εξηγήσει στον κόσμο το οικονομικό. Αυτή η εξέλιξη δεν έχει προκύψει μόνο στη δική μας ομάδα. Εμείς απλώς το είπαμε μόνοι μας για να γνωρίζει ο κόσμος τι γίνεται. Η ομάδα θα μπορεί να κάνει μεταγραφές τον Ιανουάριο και αυτό διαβεβαιώνω τον κόσμο. Έχουμε συζητήσεις για διακανονισμούς αλλά δεν θα ήθελα να επεκταθώ».
Αν υπάρχει θέμα με την έδρα της ομάδας: «Η Ανόρθωση έχει τη δική της έδρας και μέχρι να πάμε πίσω στην Αμμόχωστο, θα είμαστε στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Ζήτημα θα υπάρξει μόνο όταν θα επιστρέψει στο ΓΣΕ. Έχουμε συνομιλήσει και με την νυν κυβέρνηση και με την προηγούμενη για να δούμε τι βελτιωτικά έργα μπορούν να γίνουν για να πάει κατηγορία «4» το γήπεδο. Δεν ζητάμε κάτι παράλογο, ζητάμε αυτά που δικαιούμαστε».