Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο7) θα συνεχίσει την πορεία του στο τουρνουά της Βιέννης, καθώς επιβλήθηκε 2-1 σετ (6-3, 4-6, 7-5) του Τσέχου Τόμας Μάχατς (Νο74) στον τρίτο γύρο και προκρίθηκε στα προημιτελικά.
Εκεί θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τον Μπόρνα Γκόγιο, επιβλήθηκε 2-0 σετ (6-3, 6-4) του Τόμι Πολ νωρίτερα την Πέμπτη (26/10).
Ο Έλληνας τενίστας μπήκε δυνατά στο πρώτο σετ, έκανε break και προηγήθηκε 3-0. Ο Μάχατς μείωσε σε 3-1, αλλά ο Νο7 στον κόσμο κράτησε τη συγκέντρωσή του, κλείνοντας το ματς 6-3 με love service game.
Το δεύτερο σετ ήταν πιο ισορροπημένο, με τους δύο τενίστες να εναλλάσσονται στα games μέχρι το 4-4. Ο Μάχατς όμως ήταν πιο σταθερός κι εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Έλληνα τενίστα στο service του, κατακτώντας το δεύτερο σετ με 6-4. Χαρακτηριστικά ήταν τα νούμερα, με τον Μάχατς να έχει 17 winners, έναντι 6 του Τσιτσιπά.
Ο Μάχατς έκανε νωρίς break στο τρίτο σετ και πήρε ένα σημαντικό προβάδισμα με 4-1. Ο Τσιτσιπάς έφερε στα ίσια το παιχνίδια και με break και τρια σερί games έκανε το 4-4.
Ο Τσέχος έσβησε δύο break point του Τσιτσιπά στο 11ο game, όμως ο Νο7 στον κόσμο έσπασε το service του αντιπάλου του και για πρώτη φορά στο 3ο σετ πήρε το προβάδισμα με 6-5. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας με love game έκλεισε το σετ και πήρε το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο.