Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών (ΠΑ.Σ.Π.) και η Unicaf Ltd, έχουν υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας, με σκοπό την ανάπτυξη των μεταξύ τους σχέσεων προς αμοιβαίο όφελος και προς όφελος της κοινωνίας. Το παρόν Μνημόνιο υπογράφηκε στη UNICAF στη Λάρνακα, στις 04 Οκτωβρίου 2023, από τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΠΑ.Σ.Π. κ. Σπύρο Νεοφυτίδη και από την κ. Ρία Αργυρίδου, Senior International Marketing Manager, εκ μέρους του Δρ. Νίκου Νικολάου, CEO της UNICAF.

Το Μνημόνιο περιλαμβάνει την παροχή υποτροφιών σε μέλη του ΠΑ.Σ.Π. για εισαγωγή τους σε Προγράμματα Σπουδών που προσφέρει η Unicaf μέσω των Πανεπιστημίων που συνεργάζεται, με στόχο την ανάπτυξη και προαγωγή των ταλαντούχων ποδοσφαιριστών μέσω της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι υποτροφίες που θα παρέχονται θα κατανέμονται σε μέλη του ΠΑ.Σ.Π. και/ή σε συγγενείς 1ου βαθμού, αγόρια και/ή κορίτσια, σύμφωνα με οικονομικά κριτήρια και με βάση σχολικά, αθλητικά και ποδοσφαιρικά προσόντα. Η συμφωνία καλύπτει τις υποτροφίες που θα προσφέρονται από τα πανεπιστήμια που συνεργάζονται με τη Unicaf . Οι υποτροφίες αφορούν πτυχιακά, μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα και έχουν ως ακολούθως:

  • Υποτροφία 75% σε όλα τα Πτυχιακά και Μεταπτυχιακά προγράμματα.
  • Υποτροφία 70% σε όλα τα Διδακτορικά προγράμματα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι σε θέση να πληρούν τις απαιτήσεις εισαγωγής του αντίστοιχου προγράμματος που προσφέρεται μέσω της Unicaf και των πανεπιστημίων που συνεργάζεται.

Η Unicaf είναι η κορυφαία διαδικτυακή πλατφόρμα που διευκολύνει την ηλεκτρονική παροχή προσιτής, ευέλικτης και υψηλής ποιότητας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης σε συνεργασία με αξιόπιστα πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Αφρική.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα μάθησης της Unicaf επιτρέπει στους μαθητές να σπουδάσουν από οπουδήποτε στον κόσμο και οποιαδήποτε στιγμή τους βολεύει. Διαθέτει, επίσης, τοπικά κέντρα υποστήριξης σε διάφορες χώρες, παρέχοντας στους φοιτητές βοήθεια και καθοδήγηση καθ ‘όλη τη διάρκεια των σπουδών τους. Προσφέρει προγράμματα σπουδών σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Επιχειρήσεων, της Εκπαίδευσης, των Επιστημών Υγείας, του Δικαίου και της Τεχνολογίας. Τα προγράμματα σπουδών της Unicaf έχουν σχεδιαστεί για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επαγγελματιών που εργάζονται, με ευέλικτα χρονοδιαγράμματα που επιτρέπουν στους φοιτητές να εξισορροπήσουν τις σπουδές τους με την εργασία και τις προσωπικές τους δεσμεύσεις.

Η Unicaf συνεργάζεται με αξιόπιστα και αναγνωρισμένα πανεπιστήμια για να προσφέρει προγράμματα σπουδών που αναγνωρίζονται παγκοσμίως. Τα πανεπιστήμια με τα οποία συνεργάζεται είναι τα ακόλουθα: University of East London, Liverpool John Moores University, the University of Suffolk in the UK και το Unicaf University in Africa. Μερικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Unicaf είναι τα ακόλουθα:

  • Μηνιαίες εισαγωγές

Η Unicaf προσφέρει μηνιαίες εισαγωγές, πράγμα που σημαίνει ότι οι μαθητές μπορούν να ξεκινήσουν τις σπουδές τους οποιαδήποτε στιγμή του έτους, διευκολύνοντας την προσαρμογή της εκπαίδευσής τους γύρω από την εργασία και την προσωπική τους ζωή.

  • Ασύγχρονη διδασκαλία

Οι μαθητές μπορούν να μελετήσουν με το δικό τους ρυθμό και ευκολία με ασύγχρονη διδασκαλία. Δεν υπάρχουν σταθερά προγράμματα μαθημάτων.

  • Ευελιξία

Οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να αναστείλουν τις σπουδές τους σε περίπτωση ελαφρυντικών περιστάσεων.

«Μεγαλώνει η αλυσίδα της γνώσης»
Τη μεγάλη του ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της συνεργασίας με την Unicaf Ltd εξέφρασε με δηλώσεις του ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π. Σπύρος Νεοφυτίδης. Κι αυτό γιατί, όπως εξήγησε, «προσθέτουμε ακόμη ένα κρίκο στην αλυσίδα της εκπαίδευσης και της γνώσης για τα μέλη μας με τη δυνατότητα της επιλογής της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αυτή η αλυσίδα μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο κι αυτό μόνο ικανοποίηση μας γεμίζει. Πρόκειται για μία σημαντική συνεργασία που έχει ως στόχο να διευρύνει περισσότερο τους ορίζοντες των μελών μας, ενώ μέσω της ευελιξίας που προσφέρεται δίνεται το πλεονέκτημα της επιλογής».

«Η δύναμη της εκπαίδευσης και του αθλητισμού»
Τη σημασία της εκπαίδευσης και του αθλητισμού στη ζωή μας επισήμανε στις δηλώσεις του ο Δρ. Νίκος Νικολάου, CEO της UNICAF. Αφού ανέφερε ότι «μας τιμά ιδιαίτερα η συνεργασία μας με τον ΠΑ.Σ.Π. με σκοπό την προσφορά υποτροφιών σε αθλητές μέλη του συνδέσμου», πρόσθεσε: «Η εκπαίδευση και ο αθλητισμός έχουν και οι δύο τη δύναμη να καλυτερεύουν τις ζωές, και μέσω αυτής της συνεργασίας, η Unicaf επιδιώκει να υποστηρίξει ταλαντούχα άτομα να υλοποιήσουν το δυναμικό τους εντός και εκτός γηπέδου. Αυτή η πρωτοβουλία ενσωματώνει τη δέσμευσή μας για την προαγωγή της ανάπτυξης και της δημιουργίας ευκαιριών για την επόμενη γενιά. Ανυπομονούμε να γίνουμε μάρτυρες των επιτευγμάτων των δικαιούχων των υποτροφιών και για μια μακροχρόνια συνεργασία με τον ΠΑ.Σ.Π».

«Πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση»
Οι πολλές επιλογές σπουδών σε συνδυασμό με την ποιοτική εκπαίδευση ήταν ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του ΠΑ.Σ.Π. Και από τη στιγμή που αυτός ο στόχος παίρνει σάρκα και οστά, η υπεύθυνη γραφείου ΠΑ.Σ.Π, καθώς και των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, κα. Σίλεια Βάσου, νιώθει ιδιαίτερα ευχαριστημένη. «Με χαρά καλωσορίζουμε και τη UNICAF στην οικογένεια του ΠΑ.Σ.Π. το οποίο πλέον αποτελεί το ενδέκατο εκπαιδευτικό ίδρυμα με το οποίο συνεργάζεται ο Σύνδεσμος και εντάσσουμε στο Πρόγραμμα Υποτροφιών του ΠΑ.Σ.Π. Τα μέλη μας έχουν ακόμα περισσότερες επιλογές για την επαγγελματική κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Φέτος έχουμε συμπληρώσει 10 χρόνια Εκπαιδευτικά Προγράμματα ΠΑ.Σ.Π. και αυτές οι υποτροφίες ακριβώς στοχεύουν να ενθαρρύνουν τις εκπαιδευτικές φιλοδοξίες και να προωθήσουν την πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση».