Ο Ανδρέας Δημητρίου, εκπρόσωπος τύπου της Ομόνοια, μίλησε στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 για όλα όσα αφορούν τους πρασίνους.
Οι τοποθετήσεις του:
Για το ντέρμπι με Πάφος FC: «Μας περιμένει ένα ντέρμπι εκτός έδρας. Έχουν ενσωματωθεί οι Κύπριοι διεθνείς στις προπονήσεις. Μέχρι αύριο θα επιστρέψουν και οι υπόλοιποι. Θέλουμε να παρουσιαστεί σοβαρή, πειθαρχημένη, συγκεντρωμένη και να πάρει τη νίκη. Κανείς δεν μπορεί να μας διασφαλίσει ότι θα νικήσουμε αλλά όταν κάνουμε  αυτά τα πράγματα μπορούμε να τα βάλουμε τις βάσεις για νίκη. Πρέπει να παρουσιαζόμαστε στο γήπεδο όπως αρμόζει στην Ομόνοια».
Για τα ντέρμπι κι αν υπάρχει πίεση για τους βαθμούς που χάθηκαν: «Δεν διαφοροποιείται το σκηνικό για το πως η ομάδα προσεγγίζει τους αγώνες τους. Προσεγγίζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά και αυτά τα στοιχεία που είπα πριν περιμένουμε να τα έχουμε σε κάθε ματς».
Για τους βαθμούς και το πρόγραμμα…βουνό που έχει η Ομόνοια: «Ο κάθε βαθμός είναι σημαντικός. Ένας βαθμός πάνω, ένας βαθμός κάτω αλλάζει σημαντικά τη θέση της βαθμολογίας. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε υποθετικά τώρα. Ας δούμε έναν-έναν τους αγώνες και δεν υπάρχει λόγος να μιλούμε για το τι θα γίνει σε έναν μήνα».
Για τα αγωνιστικά δεδομένα: «Ο Μάθιους έχει ενσωματωθεί στο κανονικό πρόγραμμα. Περιμένουμε και τους διεθνείς. Δεν έχουμε κάποια ενημέρωση για τραυματισμούς. Η ομάδα ευχόμαστε να πάει γεμάτη».
Για τον Άμου και τους Αφρικανούς που δοκιμάζονται: «Θα ενημερώσουμε για το πότε θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ του. Έχει σημειώσει αισθητή βελτίωση και αν συνεχίσει έτσι δεν θα αργήσει να παίξει. Ίσως να παίξει πρώτα σε κάποιο φιλικό και μετά σε επίσημο. Οι Αφρικανοί δοκιμάζονται ακόμα και θα μείνουν για όσο χρειαστεί έτσι ώστε να είναι  όσο το δυνατόν έτοιμοι για να πάρουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι την απόφαση τους».
Για το ότι η Ομόνοια έχει την καλύτερη επίθεση: «Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι σταθερότητα. Μπορεί να κάνεις το τέλειο ματς και να μην νικήσεις. Υπάρχουν κάποια σημεία που μπορούμε να βελτιωθούμε κι αυτό θέλουμε να κάνουμε».
Για τα εισιτήρια: «Υπάρχει προτεραιότητα. Είναι λίγα τα εισιτήρια και είναι βέβαιο ότι θα εξαντληθούν αλλά το θέμα είναι το πότε θα γίνει αυτό. Οι αριθμοί όσον αφορά την προσέλευση είναι υψηλοί και δείχνει ότι είναι διψασμένος και αγαπά την ομάδα του γι’ άλλη μια φορά. Έχουμε ρεκόρ στα οικογενειακά εισιτήρια. Είναι ακόμα μεγαλύτερος ο αριθμός από τα πέρσι. Μας ικανοποιεί πάρα πολύ αυτό».
Για το γηπεδικό: «Ο πρόεδρος είναι ακόμη στην Κύπρο και τρέχει το θέμα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Όταν ολοκληρωθούν κάποιες ενέργειες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας θα προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις. Έρχεται συχνά στην Κύπρο ο πρόεδρος και όταν λείπει μιλάμε καθημερινά. Είναι πολύ εύκολο να τον βρεις».
Για τις δόσεις που πληρώνει η Ομόνοια: «Η Ομόνοια είναι συνεπέστατη. Πληρώνει τις δόσεις της κανονικά. Δεν υπάρχει καμία εκκρεμότητα από την Ομόνοια. Είναι ένα θέμα που πρέπει να δει πιο ζεστά και το Υπουργείο. Ελπίζουμε να γίνουν τα λόγια πράξεις γιατί είναι άδικο να πληρώνουν κάποιες ομάδες και κάποιες άλλες όχι. Είναι ενάντια στον υγιή ανταγωνισμό. Ελπίζουμε όλα να λειτουργούν σωστά και επί ίσοις όροις».