Το θέμα της απόφασης να μην υπάρξει κάποια αναφορά υπέρ της ανθρωπότητας και της ενότητας με τα χρώματα του Ισραήλ στην αψίδα του «Γουέμπλεϊ», αλλά και το γεγονός πως δεν ζήτησε κανείς την άποψή του επί τούτου, οδήγησε τον Άλεξ Γκόλντμπεργκ στην παραίτηση από την FA έπειτα από 16 χρόνια!
Σε αντίθεση με ό,τι μπορεί να είχε συμβεί στο παρελθόν και την στήριξη που εξέφραζε το «στολίδι» του Λονδίνου με τη φωταγώγηση της αψίδας στα χρώματα της εκάστοτε περίσταση, πάρθηκε η απόφαση να μην υπάρξει απολύτως καμία τέτοια κίνηση για ό,τι συμβαίνει στο Ισραήλ τον τελευταίο καιρό.
Μάλιστα, ο πρόεδρος της επιτροπής Faith in Football, της Ομοσπονδίας, Άλεξ Γκόλντμπεργκ, ανέφερε πως δεν ζητήθηκε καν η άποψή του επί του θέματος, η απόφαση πάρθηκε χωρίς να ερωτηθεί και κάπως έτσι αυτό οδήγησε στην παραίτησή του, αφού ήταν κάθετα αντίθετος με την μη έκφραση της στήριξης προς τον λαό που δέχεται πόλεμο από την Χαμάς.
«Παραιτούμαι, όχι σε ένδειξη οπισθοχώρησης, αλλά σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ας αποτελέσει αυτή η απόφασή μου μια αφορμή να ξανασκεφτούμε πώς θα πρέπει να τιμούμε και να ενισχύουμε την ανθρωπιά, πέρα από τα όρια του ποδοσφαίρου» ανέφερε ο Γκόλντμπεργκ στην επιστολή παραίτησής του.