Τον πρόωρο αποκλεισμό από τη συνέχεια του MLS γνώρισε η Ίντερ Μαϊάμι του Λιονέλ Μέσι, πληρώνοντας ουσιαστικά το κακό ξεκίνημα της πριν έρθει ο Αργεντίνος στην ομάδα.

Το επόμενο πρωτάθλημα θα αρχίσει τον ερχόμενο Φεβρουάριο κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι ο Αργεντίνος σταρ για τους επόμενους 4 μήνες δεν θα έχει πάρει κάποιο επίσημο παιχνίδι στα πόδια του.

Πρόσφατο δημοσίευμα ήθελε την Μπαρτσελόνα να σκέφτεται να εκμεταλλευτεί την εν λόγω συνθήκη και να ετοιμάζει πρόταση για τον δανεισμό του GOAT μέχρι το τέλος της σεζόν.

Κάτι παρόμοιο, σύμφωνα με τον Ρούντι Γκαλέτι, σκέφτονται και οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας χωρίς όμως να έχουν ρεαλιστικές ελπίδες να πετύχουν τον στόχο τους και οι λόγοι είναι απλοί.

Αρχικά ο Αργεντίνος αν ήθελε να πάει στο πρωτάθλημα της Μέσης Ανατολής θα το είχε κάνει εξ αρχής καθώς η πρόταση που είχε στα χέρια του ξεπερνούσε το 1 δις για την επόμενη διετία αλλά θεώρησε ότι η χώρα είναι αρκετά πίσω σε επίπεδα οργάνωσης και ποιότητας ακόμα και από το MLS.

Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με την οικογένειά του. Η Σαουδική Αραβία είναι μία χώρα με ιδιατέρους κανόνες, ήθη και έθιμα, κάτι που θα δυσκολεύε αρκετά τη ζωή τόσο των παιδιών του όσο και της συζύγου.

Τη μεταγραφή του Μέσι στη Σαουδική Αραβία “απαγορεύει” και η κλειστή μεταγραφική περίοδος. Όπως σε όλα τα πρωταθλήματα έτσι και στη χώρα της Μέσης Ανατολής, η χειμερινή μεταγραφική περίοδος αρχίζει τον Γενάρη.