Την Κυριακή που μας πέρασε ο Μαραθώνιος Αμμοχώστου για ακόμα μία χρονιά έμεινε Ημιτελής.

Ο Ανδρέας από τον Άγιο Θεόδωρο Καρπασίας, ο Γιώργος από την Αμμόχωστο, ο Κυριάκος από την Περιστερωνοπηγή, ο Βασίλης από το Πραστειό, η Λία από την Αμμόχωστο, ο Γιάννης από την Κοντέα, η Μαριλένα από το Ριζοκάρπασο και την Άσσια, ο Μάριος από το Λευκόνοικο μαζί με τον Λοϊζο από την Κυπερούντα, την Γιάννα από την Λευκωσία, τον Βίκτωρα από την Λεμεσό και συνολικά 150 δρομείς από όλες τις επαρχίες της Κύπρου έτρεξαν στον Μαραθώνιο της Αμμοχώστου. Αυτός, όμως, έμεινε Ημιτελής.
Δεν τερμάτισε στο ΓΣΕ αλλά τον σταμάτησε το συρματόπλεγμα της κατοχής. Δεν έπαιζαν μουσικές ανάλαφρες όπως αρμόζουν σε ένα δρομικό αγώνα αλλά τραγούδια κατά της κατοχής, τραγούδια που μας συγκινούν και μας πεισμώνουν και είναι συνυφασμένα με την εδώ και 49 χρόνια κατοχή της πατρίδας μας.
Ως διοργάνωση, ο 2ος Ημιτελής Μαραθώνιος της Αμμοχώστου ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Μια ιδέα που υπήρχε από την ίδρυση του τμήματος δρομέων της Ανόρθωσης αφού λόγω των συνθηκών της εισβολής και της κατοχής δεν είναι δυνατή η διοργάνωση του Μαραθώνιου της Αμμοχώστου.
 
Οι συμβολισμοί που αναδύονται από την όλη διοργάνωση πολλοί. Μια καθόλα συμβολική και πολιτική εκδήλωση που ναι μεν έχει να κάνει με τον αθλητισμό όμως τα μηνύματα που βγαίνουν από αυτό είναι κατεξοχήν πολιτικά. Από την προσπάθεια των δρομέων, που σε μια ζεστή μέρα έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις και ακόμα περισσότερες, στους ανθρώπους που αφιλοκερδώς και με μεράκι δούλεψαν για να στεφθεί η διοργάνωση με επιτυχία, στην συμμετοχή από πολλά δρομικά σύνολα της Κύπρου που ένωσαν τις φωνές τους και τον ιδρώτα του για ένα κοινό σκοπό. Αυτόν της παρουσίας.
Ήταν μια διοργάνωση… ημιτελής αλλά που στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Έστειλε τα μηνύματα της και ένωσε ανθρώπους, γιατί ο αθλητισμός ενώνει. Δρομείς από όλες τις μεγάλες ομάδες, από δομικά κινήματα αλλά και αθλητές χωρίς ομάδα ήταν εκεί και έτρεξαν για την Αμμόχωστο. Έτρεξε και ο πρώην Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Με ανάρτηση τους οι δρομείς της Ανόρθωσης Αμμοχώστου αναφέρουν τα ακόλουθα:

Πρόσφυγες δεύτερης και τρίτης γενιάς αγωνίζονται κατά της λήθης. Πέραν από τον κατακτητή, τα συρματοπλέγματα και τα οδοφράγματα, η παράδοση στη λήθη είναι ένα είδος τελικής παράδοσης των εδαφών, των πατρογονικών μας εστιών, των χωμάτων μας.
Νιώθουμε έντονα την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τους δρομείς των σωματείων του ΑΠΟΕΛ, της Ομόνοιας, της ΑΕΚ Λάρνακας, του Απόλλωνα Λεμεσού, του Δρόμεα Racing, του Περικλή Δημητρίου, του ΕυΖην, του Υφυπουργείου Τουρισμού ,της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Κύπρου, τους Φίλους Πάρκου Αθαλάσσας, του Voice for Autism αλλά και όλους τους μη οργανωμένους δρομείς οι οποίοι ενσωματώθηκαν στην πορεία. Ο πόθος για τη λευτεριά δεν έχει χρώμα και ο κατακτητής δεν ξεχωρίζει ομάδες και ιδεολογίες. Επιπλέον, αντί τέλους συμμετοχής, με συνεισφορά όλων των συμμετεχόντων, μαζέψαμε ένα σημαντικό ποσό το οποίο και δόθηκε ως εισφορά στον Ραδιομαραθώνιο.

Ιδιαίτερες και εγκάρδιες ευχαριστίες θέλουμε να απευθύνουμε στο ΠανΣυΦι της Ανόρθωσης οι οποίοι έδωσαν το παρόν τους για ακόμα μια χρονιά και με την συμπαράσταση τους και με τη μαγκιά τους, ένωσαν τις φωνές τους με τις δικές μας μεταφέροντας τον πόθο όλων των προσφύγων για επιστροφή.
Ευχαριστίες στον Δήμο Αμμοχώστου και στην Ένωση Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου που έθεσαν υπό την αιγίδα τους την διοργάνωση.
Ευχαριστούμε την ναυτιλιακή εταιρεία ανεφοδιασμού καυσίμων Base Blue για την ευγενική της χορηγία καθώς και τους υποστηρικτές μας τις εταιρείες CNP Cyprialife και Cnp Asfalistiki, εταιρία μεταφορών P.T Cargo, Lucozade και τον Φωτογραφικό Όμιλο Λάρνακας.
Είμαστε εδώ, θα είμαστε εδώ, για 1911 λόγους.