Και τι δεν άκουσαν στη Νέα Σαλαμίνα μετά την ήττα της πρεμιέρας από την Ομόνοια η οποία για να λέμε την αλήθεια ήρθε με κατεβασμένα τα χέρια.
Όσοι θυμούνται, τότε ο προπονητής Χριστόδουλος Χριστοδούλου είπε ότι αυτή η ομάδα θέλει τον χρόνο της.
Κάτι θα ήξερε περισσότερο ο νεαρός κόουτς. Η ομάδα πήρε τον χρόνο της και αν εξαιρέσουμε το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ σε κανένα άλλο ματς μετά την 1η αγωνιστική δεν έφυγε χωρίς βαθμολογικό κέρδος από το γήπεδο.
Η αντίδραση της ομάδας μετά την ήττα από το ΑΠΟΕΛ ήταν εντυπωσιακή.
Δύο απανωτές νίκες με Εθνικό και ΑΕΛ και αν ρίξει κανείς μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα θα την εντοπίσει στην πρώτη 6άδα.

Ναι είναι πάνω και από την Πάφος FC και από την ΑΕΚ και ουσιαστικά τους βάζει πίεση ενόψει και των σημερινών δικών τους ντέρμπι.
Είναι ξεκάθαρο. Η Νέα Σαλαμίνα είναι μια ομάδα με προοπτική, με έναν προπονητή που ξέρει όσο κανείς άλλος τα αποδυτήρια, ξέρει τι συμβαίνει σε αυτή την ομάδα και αυτό του επιτρέπει μέσω της δουλειάς του να την βελτιώνει.
Έχει προοπτική γιατί ο Χριστόδουλος Χριστοδούλου εμπιστεύεται και νέα παιδιά.
Τρανταχτό παράδειγμα ο Γιώργος Βίκτωρος ο οποίος ήταν εξαιρετικός με το ΑΠΟΕΛ, πήρε φανέλα βασικού κόντρα στην ΑΕΛ και έκανε ίσως το καλύτερο του παιχνίδι. Μόλις στα 17 του χρόνια δείχνει ότι έχει τα προσόντα και την προοπτική για μεγάλα πράγματα και δείχνει να έχει αυτά που πρέπει για να αποτελέσει ένα δυνατό περιουσιακό στοιχείο για την διοίκηση.
Μπαίνοντας λοιπόν στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του α’ γύρου της κανονικής διάρκειας, το πρόσημο είναι πέρα για πέρα θετικό.

Και επιστρέφοντας στην κουβέντα για προοπτική, αξίζει να σημειωθεί ότι η ομάδα έχει μπροστά της τέσσερα παιχνίδια για την ολοκλήρωση του α’ γύρου εκ των οποίων τα τρία στο δικό της γήπεδο στο οποίο έχασε μόλις δύο βαθμούς μέχρι τώρα (ισοπαλία με τον Απόλλωνα).
Η Νέα Σαλαμίνα κατά σειρά θα πάει να παίξει με τον Άρη στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ», θα φιλοξενήσει την Δόξα, θα παίξει με την ΑΕΖ στο δικό της γήπεδο σαν φιλοξενούμενη και θα υποδεχθεί την Πάφος FC.

Χρίστος Χρίστου