Η «γιορτή του τραπ», όπως θέλουν να αποκαλούν το «Κύπελλο Κύπρου Τραπ ENEOS» οι διοργανωτές του, διοργανώθηκε και φέτος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, από τον Σύνδεσμο Σκοπευτών Ολυμπιακού Τραπ και Παρατράπ, με τη διαφορά ότι φέτος η Σκοπευτική Ομοσπονδία «γύρισε» την πλάτη στη διοργάνωση, εξαιτίας της επίσημης στάσης του Συνδέσμου, ο οποίος απέχει από τις εκδηλώσεις της ΣΚΟΚ, μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα και διαφορές με το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας. Για το όλο θέμα ο Σύνδεσμος έχει εξαγγείλει δημοσιογραφική διάσκεψη για τις 17 Νοεμβρίου.

Το «Κύπελλο Κύπρου Τραπ ΕNEOS 2023», έγινε το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Οκτωβρίου 2023, με τη συμμετοχή πάνω από 60 σκοπευτών και σκοπευτριών. Στον ημιτελικό προκρίθηκαν 12 σκοπευτές οι οποίοι αγωνίστηκαν σε έξι «μονομαχίες» των 15 μονοντουφεκιών για να ξεχωρίσουν οι έξι σκοπευτές που πέρασαν στον τελικό. Οι έξι φιναλίστ ήταν οι Λέοντιος Λεοντίου, Γιάννος Αηλιώτης, Άγγελος Χρυσάνθου, Άδωνης Μυλωνάς, Γιώργος Γρηγορίου και Γιώργος Κανιός. Πρώτος αποχώρησε από τον αγώνα ο Γιώργος Κανιός με 11/25, και ακολούθησαν ο Γιώργος Γρηγορίου 18/30 και ο Γιάννης Αηλιώτης με 25/35. Χάλκινος νικητής ανεδείχθη ο Πέτρος Αναστασίου με 32/40, ενώ στη «μάχη» του χρυσού μεταλλίου αγωνίστηκαν οι Λεόντιος Λεοντίου και Άδωνης Μυλωνάς, οι οποίοι δεν «κατάφεραν» να ξεκαθαρίσουν τον νικητή στους 50 δίσκους, αφού ισοβάθμησαν με 42/50 για να οδηγηθούν σε αγώνα «ξαφνικού θανάτου» όπου με μια μόνο επιτυχία ο Άδωνης Μυλωνάς εξασφάλισε τον επίζηλο τίτλο του «Κυπελλούχου Τραπ», ακριβώς επειδή ο αντίπαλος του ήταν άστοχος στην πρώτη βολή!

Η διήμερη εκδήλωση του Κυπέλλου Τραπ, τελούσε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου, την οποία στην τελετή βράβευσης των νικητών εκπροσώπησε ο βουλευτής Κερύνειας του ΔΗΣΥ, Μάριος Μαυρίδης. Για τις επιτυχίες τους στις διάφορες κατηγορίες, βραβεύτηκαν οι Γιάννος Αηλιώτης, Ανδρέας Μακρής και Άδωνης Μυλωνάς στις τρεις πρώτες θέσεις της Α’ κατηγορίας, οι Λεόντιος Λεοντίου, Άγγελος Χρυσάνθου και Αλέξανδρος Τσαγγαρίδης στη Β’ κατηγορία, οι Μαντίνα Κουτσκάροβα, Δέσποινα Τσαγγαρίδου και Αννίτα Κουκκουλλή στο τραπ γυναικών, οι Γιώργος Γρηγορίου, Ιάκωβος Φλουρέντζου και Αλέξανδρος Βασιλείου στο τραπ εφήβων, οι Άντρια Ανδρέου και Εκατερίνα Κραμαρένκο στο τραπ νεανίδων, οι Ανδρέας Γερμανός, Γιώργος Ιωάννου και Χρίστος Χριστοφή στην κατηγορία των παίδων και οι Νεόφυτος Νικολάου, Ραφαήλ Μαρκουλή και Γιώργος Παπαηλία στο παρατράπ.