Από την αδιανόητη ανατροπή από το εις βάρος της 4-0 στον πρώτο ημιτελικό ανόδου και την εξασφάλιση μιας θέσης στην Τσάμπιονσιπ στο 123′ του τελικού, φέτος, η Σέφιλντ Γουένσντεϊ βρίσκεται τελευταία με μόλις 2 βαθμούς σε 9 αγωνιστικές. Και υπάρχουν λόγοι για όλο αυτό. Μια ομάδα που την χάρηκε ο κόσμος, έχει φτάσει … στο ναδίρ, μέσα σε τέσσερις μήνες.

Οι «κουκουβάγιες» δεν θα μπορούσαν να πιστέψουν ένα τέτοιο ακραίο σενάριο για ό,τι θα επακολουθούσε μετά την επιτυχία της ανόδου στην Τσάμπιονσιπ το φετινό καλοκαίρι.

Ειδικά από την στιγμή που το μεγάλο αφεντικό του κλαμπ, ο Ντέζφον Τσανσίρι, είχε κάνει λόγο για προσπάθεια συμμετοχής στα playoffs της δεύτερης κατηγορίας, ανεβάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη για όλους.

Μετά την επική αναφορά στα ημιτελικά των μπαράζ της LeagueOne από το 4-0 της Πίτερμπρο στο πρώτο παιχνίδι, αλλά και την άνοδο που ήρθε στο 123′ του μεγάλου τελικού στο «Γουέμπλεϊ» κόντρα στην Μπάρνσλεϊ, όλα πήγαν… λάθος. Ή και κάτι περισσότερο από λάθος.

Ο επικεφαλής για τις μεταγραφές, Ντέιβιντ Ντάουνς, αποχώρησε προτού καν ανοίξει η θερινή μεταγραφική περίοδος, ενώ αποχώρησε και ο κόουτς της ομάδας, Ντάρεν Μουρ, έχοντας αποκτήσει κόντρα με τον ιδιοκτήτη! Ο πρώην τεχνικός ισχυριζόταν πως όλα είχαν να κάνουν με τον ποδοσφαιρικό και μεταγραφικό σχεδιασμό, με τον μεγαλομέτοχο να δηλώνει ότι ο Μουρ αξίωνε νέο συμβόλαιο, τέσσερις φορές μεγαλύτερο από εκείνο που ήδη είχε!

Ο αντικαταστάτης στην άκρη του πάγκου, ήταν ο πρώην προπονητής της Γουότφορντ, Σίσκο Μουνιόθ. Παρ’ όλα αυτά, μόλις δυο εβδομάδες πριν από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου είχε γίνει μονάχα μια μεταγραφή και η ομάδα βρισκόταν με 16 παίκτες στο ρόστερ!

Σε μια κίνηση που φανέρωνε απόλυτο πανικό, αποκτήθηκαν άλλοι 6 ποδοσφαιριστές για να προλάβουν την πρώτη σέντρα του πρωταθλήματος, όμως, δεν… έδεσε και τόσο πολύ το «γλυκό».

Οι οπαδοί άρχισαν ν’ αντιδρούν, ο μεγαλομέτοχος, Τσανσίρι, ξεκαθάρισε ότι ήταν δυσαρεστημένος και δεν ήθελε πλέον να βάζει χρήματα στον σύλλογο και το αποτέλεσμα είναι… οδυνηρό για τον κόσμο της Σέφιλντ Γουένσντεϊ.

Έπειτα από 9 αγωνιστικές στην Τσάμπιονσιπ, η ομάδα έχει μόλις 2 βαθμούς στο χειρότερο ξεκίνημα που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στην κατηγορία, ενώ, αν και απόψε απέναντι στην Γουέστ Μπρομ αποτύχει, θα έχει κάνει την χειρότερη εκκίνηση της δικής της ιστορίας…