Για πρώτη φορά σήμερα, το Ισραήλ δέχθηκε πλήγμα και στο βόρειο μέρος του ενώ ταυτόχρονα δηλώνει έτοιμο για τη χερσαία επίθεσή του με 300.000 στρατιώτες και άρματα μάχης κατά της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Σύμφωνα με το Reuters, τουλάχιστον 160 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν προς την πόλη της Χάιφα.
Σε βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, οι κάτοικοι στη Χάιφα τρέχουν να καλυφθούν καθώς ηχούν οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής μετά την εκτόξευση πυραύλων.
Την ίδια ώρα τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας αριθμός αεροσκαφών – με ορισμένες αναφορές να κάνουν λόγο για ανεμόπτερα – εισήλθαν στο βόρειο Ισραήλ από τον Λίβανο .
Οι κάτοικοι σε όλο το βόρειο Ισραήλ κλήθηκαν να μπουν αμέσως σε καταφύγια και να παραμείνουν εκεί.

Απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη χώρα ανακοινώνει το Ισραήλ
Στο κλείσιμο του διεθνούς αεροδρομίου «Μπεν Γκουριόν» στο Τελ Αβίβ προχώρησαν οι Αρχές υπό το φόβο επίθεση από τη Χαμάς, ενώ αναμένεται το Ισραήλ να ανακοινώσει απαγόρευση πτήσεων πάνω από τη χώρα.
Νωρίτερα, υπήρξε προειδοποίηση της Χαμάς για βομβαρδισμό του αεροδρομίου, το οποίο λειτουργούσε, ωστόσο όχι σε πλήρες βαθμό.
Έτσι, παρά τα οπλικά αμυντικά συστήματα που έχει στη διάθεσή του το Ισραήλ, αποφασίστηκε το κλείσιμο του «Μπεν Γκουριόν», ώστε να μην υπάρξουν θύματα.